София. Имаме данни, че лицата от групата за изнудване са

...
София. Имаме данни, че лицата от групата за изнудване са
Коментари Харесай

Любомир Янев, ГДБОП: Имаме данни, че лицата от групата за изнудване са осъществявали дейност по набиране на лица, които продават гласовете си

София. Имаме данни, че лицата от групата за изнудване са осъществявали активност по набиране на лица, които продават гласовете си. Това сподели гл. комисар Любомир Янев, шеф на ГДБОП, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Той разясни, че групата за изнудване са нанасяли на телесни повреди, изнудвали са и са осъществявали насила. " Това е най-вече като механизъм ", сподели Янев. По думите му към сегашния миг групата е работила на територията на София, Дупница, Бобов дол и Радомир.

Гл. комисар Любомир Янев отговори на въпрос дали група за изнудване с бързи заеми има общо с неотдавна разкритата в Хасково, Габрово и Пловдив за пазаруване на гласове. Той посочи, че тази група за изнудване няма отношение. " За съответните лица имаме данни, че също по този начин са осъществявали активност по набиране на лица, които продават гласовете си против заплащавне. Когато имаме задоволително данни за това нещо, те ще бъдат отделени и ще бъдат изпратени за следствие ", съобщи още Янев. На въпрос дали въпросната група с заеми е събирала и хора, които продават гласовете си, гл. комисар Янев отговори: " Точно по този начин - да ".

Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР