София. Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени

...
София. Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: „Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с равни шансове за победа на 11 юли

София. „ ИТН “ и ГЕРБ-СДС са с безусловно изравнени позиции за предварителните избори на 11 юли, сочи изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “ , направено по поръчка на Българското национално радио (БНР).

Това е една от интригите – за първото място на вота, което сега е невероятно да се планува.

„ Галъп “ отбелязва, че теренът на проучването (3-11 юни) е след глобите „ Магнитски “, само че пък единствено отчасти улавя отхвърли на Слави Трифонов да се кандидатира за народен представител.

Друга конспирация е дали протестните партии ще имат болшинство против ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. За момента не, само че доближават към тази опция, показва „ Галъп “.

Третата конспирация е какви са възможностите на „ Демократична България “ за по-челни места – там се вижда подсилване на резултата в последните месеци.

Четвъртата конспирация е към бариерата. Най-големи шансове там има обединението „ Българските патриоти “.

„ Галъп “ отбелязва, че при започване на изборната акция изходът стартира да наподобява все по-непредвидим.

Изводите са от моментната фотография на електоралните настройки, като проучването е направено в интервала 3-11 юни измежду 1012 пълнолетни българи, посредством изявление „ лице в лице “ с таблети. Абсолютната оптималната неточност е ±3,1% при 50% дялове.

Ако изборите бяха през днешния ден, тези, които се чака да гласоподават сигурно, биха дали своят вот по този начин:
„ ИТН “ би разчитала на 21,2%,
ГЕРБ-СДС – на 21%,
Българска социалистическа партия – 15,9%,
„ Демократична България “ – 12,1%,
Движение за права и свободи – 11,9%,
„ Изправи се! Мутри, вън! “ – 5,8%,
„ Българските патриоти “ – 3,5%,
„ Възраждане “ – с 2,7%,
партията на Васил Божков „ Българско лято “ – 2,4%.

Общо, 3,5% са за другите партии. Сред тях личат групировката към Жан Виденов, групировката на Цветан Цветанов, обединяването към Петър Москов, „ Атака “ и други

Потенциалната публична интензивност ще се калкулира занапред при публикуването на формалните изборни описи. Декларативните настройки към този миг наподобяват по този начин:

Ако изборите бяха през днешния ден, 58,2% от всички запитани споделят, че сигурно биха дали своят вот в изборите на 11 юли. 16,4% споделят, че евентуално ще гласуват; 7,3% – че евентуално няма да гласуват; 14,7% -, че сигурно няма да гласоподават. Има и дребен дял, които не съумяват да отговорят.

Минимален дял биха дали своят вот с „ Не поддържам никого “.

Проучване на организация " Галъп " демонстрира, че близо 60 на 100 от българите утвърждават работата на служебното държавно управление. Неодобрението е при 33 % от българите.

70% от интервюираните не одобряват ръководещите да вършат отстъпки пред Северна Македония, до момента в който близо 20 на 100 са съгласни, откриват социолозите.

Близо 50 на 100 от интервюираните утвърждават глобите по закона „ Магнитски “ против български олигарси. Под 32 % е неодобрението по този въпрос.

Данните са от телефонен сондаж на организация " Галъп ", извършен сред 14 и 16 юни, измежду 890 пълнолетни българи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР