София. Хипотезата нови избори е по-скоро хипотеза за спирала от

...
София. Хипотезата нови избори е по-скоро хипотеза за спирала от
Коментари Харесай

Явор Божанков, БСП: Увеличихме пенсиите с повече, отколкото ГЕРБ за 12 години

София. „ Хипотезата нови избори е по-скоро догадка за серпантина от избори. Проучванията на всички организации демонстрират идващ парламент, формиран от също толкоз доста партии, без една, която да има голямо болшинство. Да не приказваме за смехотворните хипотези на „ Възраждане “, че съгласно лични изследвания щели да бъдат първа мощ със независимо болшинство. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков в ефира на Нова телевизия, оповестиха от Политическа партия Българска социалистическа партия . Той бе безапелационен, че при нови избори никой няма да има болшинство, и в случай че желаят да държат ГЕРБ и Движение за права и свободи отвън властта, още веднъж би трябвало да се направи коалиция от същите хора, със същите цели.
В предаването “На фокус “ Божанков открои като преимущество пред Българска социалистическа партия обстоятелството, че резервираха положителния звук с сътрудниците си. „ Не бяхме нито мотив, нито причина за някакъв скандал вътре в обединението “, сподели още той.
Народният представител от левицата удостовери тезата, че няма да водят диалози с ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “ по простата причина, че са част от модела. „ ГЕРБ се самопредлагат, Борисов предлага като жива стока народни представители, търгува с тях. Борисов желае да се оправдава под знамето на евроатлантически полезности “, изясни Божанков. Той изрази съмнение, че ГЕРБ изобщо са евроатлантическа партия: „ Те съжителстват доста добре с източни капитали, също така са създали България безусловно енергийно подвластна от една страна. Ако те желаят да се оправдават, пътят е да срежат пъпната шнур с основния прокурор Гешев и да поемат отговорност за това, което са създали “, разяснява още националният представител.
„ Главната прокуратура и основният прокурор задобряват в опитите си да изперат облика на Борисов, тъй като въвлякоха и европейски институции “, съобщи Божанков и изясни: „ Евродепутатите от фамилията на социалистите към този момент обявиха, че не са осведомени с подобен отчет, че методът, по който е показан, е доста противоречив. Петорната експертиза на прокуратурата е следващият епизод в тази посока. “ По думите му Борисов също брани прокуратурата, защото всеки опит в Правна комисия да бъде издигнат въпрос на Гешев, е бил съпроводено от крясъци от народните представители от ГЕРБ.
„ Нашата теза е, че е обикновено министър-председателят да бъде излъчен от най-голямата група – “Продължаваме смяната “, съобщи в студиото на Нова телевизия Явор Божанков.
Като позволена неточност сред сътрудниците националният представител от Българска социалистическа партия дефинира неналичието на времева рамка на съдружното съглашение. „ Още с първия мандат започнахме тези диалози. Ние държим на обществените си цели, признателни сме на сътрудниците ни, че ги одобряват и те са действителност – увеличение на пенсиите, понижаване на данъчното задължение и то с по-голям %, в сравнение с ГЕРБ за 12 години ги усилиха. А ние го направихме в условия на война и инфлация “, изясни той.
По думите на Божанков доста неща са реализирани, които в този момент би трябвало да бъдат надградени. „ Освен рецензиите от Брюксел, че основният прокурор има прекалено много пълномощия, пристигна още една вест – че България е първа в растежа на промишлеността си и то в цяла Европа. Затова ние поставихме на нашите министри добра оценка и се надяваме, в случай че третият мандат бъде осъществен, те да продължат работата си “, съобщи Божанков и посочи, че тези данни не се дължат на експорт на оръжия, както някой се пробва да каже. „ Те се дължат на увеличено произвеждане, износът на България пораства с доста по-голям ритъм, в сравнение с вносът. Част от този растеж се дължи на това, че няма рекет и напън върху бизнеса – за първи път от 12 години “, добави той.
Явор Божанков приема рецензиите от Брюксел, че липсват ефикасни присъди за корупция по високите етажи на властта. „ Важна стъпка е да приемем работещ антикорупционен орган. Първият, признат от ГЕРБ, катастрофира в корупционния скандал за едни тераси “, изясни той и добави, че за Българска социалистическа партия личността на Бойко Рашков е подобаваща за шеф на този орган.
„ Ние сме наясно, че влизайки в този мандат, в условия на война и рецесия, ще поемем доста огромна отговорност и всеки ще заплати висока цена. Но това е нашият дълг. Доволни сме, че имаме растеж в поддръжката, само че това не ни дава съображение да кажем, че нови избори ще решат нещо “, съобщи Явор Божанков. По думите му ГЕРБ неслучайно се бори за бързи избори: „ Те към момента държат действителната локалната власт. Има една елементарна задача, в случай че желаеме България без ГЕРБ и без мафия – да стигнем до локални избори без ГЕРБ във властта “, заключи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР