София. Готови сме да искаме касиране на изборите и резултатите

...
София. Готови сме да искаме касиране на изборите и резултатите
Коментари Харесай

Борис Ячев, „Българските патриоти“: Готови сме да искаме касиране на изборите и резултатите от вота в Турция

София. Готови сме да желаеме анулиране на изборите и резултатите от вота в Турция. Това сподели лидерът на листата на „ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ “ в 17 МИР – Пловдив област Борис Ячев в изявление за предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия . „ Няма по какъв начин служебното държавно управление да подсигурява, че посредством лична промяна на един шеф на Регионална дирекция на вътрешните работи с човек, който идва отникъде, няма по какъв начин по този метод да ни увери, че сменя едни некадърни хора с други некадърни хора. Какво стана с работата на служебното държавно управление по така наречен Национален проект за възобновяване и развиване. Служебното държавно управление просто няма време. Има още 20 дни ", съобщи той.

„ В отминалия 9-дневен парламент, с който ще останем с новата история с един парламент от единствено 9 работни дни. През този 9-дневен мъртво роден парламент партиите на смяната не осъществиха нито една потребна законодателна самодейност. Промениха единствено Изборния кодекс и то в посока, в която съгласно тях би им дала по-голяма опция да завоюват повече проценти изборна поддръжка. Машинното гласоподаване ще затрудни една част то гласоподавателите. Доколко ще подсигурява прозрачността на вота, ще забележим, тъй като аз имам съществени запаси към този метод на гласоподаване, най-малкото заради неразбориите, които се случват сега с обезпечаването на още машини. Софтуерите още не са предадени на ЦИК и по тази причина машините още не са заплатени. Всичко това леко тормози във връзка с прозрачността на вота. За нас най-силно терзание будят измененията в Изборния кодекс, които позволяха в страни отвън Европейски Съюз безотговорно да се разкриват нови секции. До през вчерашния ден 114 секции са разкрити в Турция. Тя е единствената страна, в която има директна и директна интервенция на държавни органи в изборния развой в България “, съобщи Ячев.

„ Само преди седмица водачът на Движение за права и свободи беше в Турция и поради неговите думи и апела му Ердоган да се намеси директно в българския политически и изборен развой ние сме подали сигнал в Прокуратурата. В момента тече подписка с искане за заличавана на Движение за права и свободи като противоконституционна партия. 114 са секциите в Турция и това ни тормози, най-вероятно ще станат и 120. Движение за права и свободи по този метод ще ускори своето въздействие. Вече чухме от така наречен партии на митинга, най-малко от две от тях, че те са склонни да поканят още веднъж Движение за права и свободи в изпълнителната власт. Ние сме изрично срещу това.
Ще следим от близко изборния развой в Турция. Там ще имаме наши наблюдаващи, ще подаваме информация и ще пускаме сигнали. Реакциите на ЦИК обаче са извънредно забавени и нямат резултат. Не сме спокойни и позволявам опция да оспорваме изборите, в случай че забележим, че намесата на турските държавни органи в изборния развой е доста брутална и директна, тъй че сме подготвени да желаеме анулиране на изборите и резултатите от вота в Турция “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР