София. Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща със заместниците

...
София. Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща със заместниците
Коментари Харесай

Ще бъде създадено дежурно звено във ВКП, което да анализира постъпващите в Прокуратура на Република България сигнали, свързани с изборни нарушения

София. Главният прокурор Иван Гешев организира работна среща със заместниците си и ръководителите на отдели при Върховна касационна прокуратура (ВКП), в която бяха разисквани организацията на работа и реализирането на надзор за правомерност от страна на Прокуратурата на Република България при провеждането на изборите за 46-то Народно заседание на 11.07.2021 година Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата .

С оглед нуждата от гарантиране в оптималната степен на политическите права на жителите и осъществяване на избирателен развой в сходство с условията на закона, беше взето решение да бъде основано дежурно звено във ВКП, което да проучва постъпващите в Прокуратура на Република България сигнали, свързани с изборни нарушавания.

Ръководството на Прокуратура на Република България е решително, че взаимните старания на институциите според нормативно откритите им пълномощия, ще допринесат за обезпечаването на почтени и транспарантни избори и ще подобрят взаимоотношението и координацията, каквито са упованията на българските жители.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР