София. Германо-Българската индустриално-търговска камара ще бъде наш партньор и посланик

...
София. Германо-Българската индустриално-търговска камара ще бъде наш партньор и посланик
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Германо-Българската индустриално-търговска камара става наш посланик пред германските институции с цел привличане на повече туристи

София. Германо-Българската индустриално-търговска камара ще бъде наш сътрудник и дипломат във връзка с осведомителния продан, обвързван със сигурността на жителите на Германия, пътуващи до страната ни за туризъм. Това стана ясно през днешния ден по време на среща на вицепремиера Марияна Николова с доктор Митко Василев, шеф на Германо-Българската индустриално-търговска камара, оповестиха от Министерство на туризма .

Общата ни цел е информацията да идва в точния момент и правилно до институциите в Германия - Министерството на външните работи на Германия и Институт „ Роберт Кох ", виновни за публикуването на информация, обвързвана с COVID-19 при пътешестване на немски жители в чужбина в идващите месеци.
Партньори при реализиране на връзката ще бъдат огромни немски компании, както и членове на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, за които немският пазар е основен.
По думите на министър Николова Германия обичайно е измежду водещите търговско-икономически сътрудници на страната ни и попада в топ 3 на пазарите за входящ туризъм у нас. Страната ни е разпознаваема от немските посетители като доста положително място за отмора и деен отдих, с високо качество на услугите и рационални цени, добави тя.

Вицепремиерът Николова напомни, че България създава голям брой маркетингови акции на немския пазар, като се популяризират другите нишови туристически артикули, които предлага България. Разбира се, ще чакаме и това лято немските туристи да посетят красивите ни и слънчеви морски курорти, посочи още тя. И добави, че тази година сезонът ще бъде открит на 1 май, като през днешния ден с моя заповед бяха въведени и единни правила за противоепидемични и санитарни ограничения в туристическите обекти във връзка идния летен сезон 2021 година
От своя страна шефът на камарата доктор Митко Василев благодари на министър Николова за протегнатата ръка. В момента никоя страна не прави реклама на слънце, а по какъв начин съответната страна е подготвена да посреща посетители, посочи той. И добави, че с общи старания бихме могли да си кореспондираме с държавните институции и да реализираме резултати. Нашият глас се чува, тъй че новите правила, които сте издали, ще ги сведем допустимо най-бързо до знанието на немските жители и институции, разясни още Василев. Това наше партньорство ще бъде отлично продължение на към този момент положителните ни взаимоотношения и взаимна работа, бе безапелационен той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР