София. Газовата криза през януари 2009 по маршрута Русия -

...
София. Газовата криза през януари 2009 по маршрута Русия -
Коментари Харесай

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев за новия Регламент за сигурността на доставките на природен газ в ЕС: Важна стъпка напред по пътя към постигане целите на Енергийния съюз

София. Газовата рецесия през януари 2009 по маршрута Русия - Украйна - Европейски Съюз сподели ясно какъв брой уязвими са страните от Централна и Източна Европа и че те не могат да се оправят сами в сходна обстановка, съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
По думите му контрактуваният нов правилник за сигурността на доставките на природен газ подсигурява един работещ механизъм за съответно реагиране на сходни спешни сюжети посредством обвързващо районно съдействие, основано на взаимна оценка на риска за дадената страна и/или район.
„ Приветствам приемането му и тъй като той постанова ново държание на взаимност и взаимоотношение сред прилежащите страни при възможни спирания на газовите доставки и трансформира политическите заявления за взаимност в Европа в съответни правно-обвързващо дейности ”, безапелационен бе евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.
Владимир Уручев разяснява, че новата законова рамка открива въвеждането на лист на предпазени клиенти, включително публични здания, лечебни заведения и учебни заведения, които да бъдат предпочитано снабдявани в случаи на изключително спиране на газовите доставки.
„ Регламентът основава и несъществуваща досега бистрота при подписване на контракти с фирмите за доставки на газ от трети страни, които към този момент ще би трябвало да бъдат предоставяни на националните регулатори и Европейската комисия за предварителна оценка ”, акцентира той.
„ Заедно с към този момент признатия механизъм за предварителна обмяна на информация по междуправителствените съглашения с трети страни, приключва законодателния пакет за сигурност на енергийните доставки, значима стъпка напред по пътя към реализиране задачите на Енергийния съюз, в това число работещ вътрешния енергиен пазар, който да обезпечава дълготрайно и стабилно доставяне с природен газ за европейските жители и бизнеса ”, приключва в позицията си Владимир Уручев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР