София. Фондация Годишни награди за пътна безопасност“ организира седмото си

...
София. Фондация Годишни награди за пътна безопасност“ организира седмото си
Коментари Харесай

МВР: Четирима пътни полицаи бяха отличени за проявен професионализъм

София. Фондация „ Годишни награди за пътна сигурност “ провежда седмото си издание и събра на тържествена гала номинираните в шестте категории. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Сред тях са и четирима чиновници на три регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.
За проявен висок професионализъм при осъществяване на ежедневните си задания в категорията „ Специална премия на чиновник от пътна полиция с персонален принос “ журито номинира двама младши автоконтрольори от ОДМВР - Кюстендил, техен сътрудник от районно управление (на МВР) - Костинброд и полицейски контрольор в ОДМВР-Пловдив.Наградите им връчи заместник-министър Красимир Ципов, който сърдечно им благодари и им пожела бъдещи професионални триумфи. На церемонията участваха началниците на отдел „ Пътна полиция “ в ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи комисар Бойко Рановски и комисар Тенчо Тенев, както и техни сътрудници, шефът на ОДМВР - Кюстендил, както и представители на управленията на регионалните дирекции на Пловдив и София.
Благодарение на бързата и професионална реакция младшите автоконтрольори Красимира Балтова и Венцислав Стоилов от ОДМВР – Кюстендил пресякоха тежко закононарушение и предотвратиха разрастването на пожар в огромни размери. Докато патрулирали в нощните часове през лятото на предходната година, те засекли моторист, който управлявал без обозначителни знаци. При последвалото следене забелязали, че мъжът в придвижване хвърля течност наоколо до новострояща бензиностанция, появяват се и първите пламъци. Двамата младши автоконтрольори реагирали стремително и до момента в който подават сигнал за случая, почнали да гасят огъня благодарение на пожарогасител. Техният сътрудник - младши автоконтрольор Иван Тодоров от районно управление (на МВР) – Костинброд към ОДМВР – София, съумява да избави тежко ранен водач, попаднал в рисков пътен случай. Полицейски контрольор Ботьо Гиргинов от ОДМВР – Пловдив е отличен за проявен висок морал, резистентност в използването на Закона за придвижването по пътищата и реализирани високи резултати в предварителната защита с деца и възрастни участници в придвижването по пътищата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР