“София филм фест на брега в Бургас Деветнайсет пълнометражни и четиринайсет

...
“София филм фест на брега в Бургас
Деветнайсет пълнометражни и четиринайсет
Коментари Харесай

“София филм фест на брега” в Бургас

“София филм фест на брега ” в Бургас

Деветнайсет пълнометражни и четиринайсет късометражни кино лентата са включени в програмата на фестивала “София филм фест на брега ” в Бургас. Фестивалът ще бъде открит от 19.00 часа довечера (22.07.2021) с концерт на бургаския духов оркестър.

Началото ще бъде обещано с кино лентата “Февруари ” на режисьора и сценарист Камен Калев, оповестиха уредниците на феста. Прожекции ще има до 30 юли. До тогава ще бъде излъчено най-хубавото от българското и международното кино, основано през предходната година.

За премиите “Сребриста чайка ” и Наградата на публиката ще се състезават 16 пълнометражни кино лентата.

Един от късометражните филми от конкурсната стратегия ще получи Наградата на Областния шеф на Бургас – почетен знак и грамота. Младежко жури, образувано от участниците на “Киноклас Бургас ” също ще избере своя любимец измежду късометражната стратегия.
Българските филми са двайсет и два – един документален, 8 пълнометражни и 13 късометражни.
Всички прожекции на деветдневния фестивал ще са в Културния дом на нефтохимика. Там ще се организират и съпътстващите събития – полемики и конференции с режисьори и актьори, които ще описват любопитни обстоятелства от процеса на работа по филмите.
Зрителите тази година ще гледат “Сцени от живота на една актриса ”, “Уроци по немски ” на Павел Веснаков, “Страх ” на Ивайло Христов, датския филм “Още по едно ”, “Петя на моята Петя ” и други
Ретроспективна галерия с любопитни фотографии от процеса на снимане на кино лентата “Мера споредъ мера ” ще бъде ситуирана във фоайето на Културен дом нефтохимика от през днешния ден до 30 юли. Първата серия на цифрово реставрирания филм бе показана на 18-ото издание на фестивала, а втора и трета серия са в програмата на тазгодишния фест. Изложбата е основана по случай 40-годишната история на кино лентата.

Във втория фестивален ден ще има прожекции на документалния филм “Преди края ” на Елдора Трайкова и “Късмет ” на бургазлията Христо Димитров. На 27 юли от 16.00 часа ще е изключителната прожекция на “Озарение ” на режисьора Христо Симеонов, по случай годишнина от гибелта на поета Христо Фотев. Филмът “Озарение ” е основан по претекстове от книгата на Кирил Гоцев “Разговори с Христо Фотев ”.

Да си спомним за индивида, който сътвори Дунавското хоро

Снимка: pixabay

Източник: Българска телеграфна агенция

“София филм фест на брега ” в Бургас

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР