София. Европейският съюз заяви на шестте страни от Западните Балкани,

...
София. Европейският съюз заяви на шестте страни от Западните Балкани,
Коментари Харесай

Reuters: Страните от Западните Балкани трябва да работят по-здраво, за да се присъединят към ЕС

София. Европейският съюз съобщи на шестте страни от Западните Балкани, които желаят участие, че би трябвало да приложат редица сложни промени, с цел да се причислят към него, предава Reuters.
Притеснен поради растежа на съветското и китайското въздействие на Балканите, Европейски Съюз стартира нова акция за интеграция, давайки на Сърбия и Черна гора 2025 година като вероятен период за присъединение. Но доста страни членки на Европейски Съюз се тормозят от присъединението на района, белязан от минали войни и безвластие. Според тях претендентите, включващи и Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина би трябвало да подобрят демократичното си добро име и да изкоренят корупцията и проведената престъпност.
„ Всички схващат, че изискванията би трябвало да бъдат посрещнати, че качеството идва преди скоростта, че тактиката да не пристигна с условия “, съобщи европейският комисар по разширението и политиката на добросъседство Йоханес Хан, който се срещна в София с външните министри на Европейски Съюз и на Западните Балкани.
„ Важно е да се движим напред, само че и от двете страни. Трябва да сме открити и би трябвало да желаеме доста промени “, съобщи външният министър на Белгия Дидие Рейндерс.
На собствен ред неговият албански сътрудник Дитмир Бушати съобщи, че районът се нуждае от повече средства от Европейски Съюз за развиване, а освен от препоръки по какъв начин да ускори демокрацията си. „ Върховенството на закона идва преди всичко, само че няма господство на закона без икономическо развиване “, уверен е той.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР