София. Европейският съюз може да се справи с миграционната криза

...
София. Европейският съюз може да се справи с миграционната криза
Коментари Харесай

Президентите Румен Радев и Анджей Дуда се обединиха около позицията, че ЕС може да се справи с миграционната криза само ако е единен

София. Европейският съюз може да се оправи с миграционната рецесия единствено в случай че е обединен и взаимен. Това бе общата позиция на президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда, които организираха през днешния ден телефонен диалог по самодейност на полския държавен глава, Това оповестиха от прессекретариата на президента . Средата на сигурност в прилежащите на Европейския съюз райони, както и миграционният напън по външните европейски граници в Източна Европа, бяха във фокуса на диалога.

Двамата президенти бяха единомислещи, че защитата на европейските външни граници в дълготраен проект изисква подготвеност на Европейския съюз за своевременна реакция при изключителни обстановки, недопускането на пробиви в сигурността и филантропични рецесии.

Полският държавен глава поздрави Румен Радев за преизбирането му за втори мандат като президент на Република България. Президентът Радев акцентира, че през идващите пет години одобрените обичаи в двустранните връзки и другарството сред България и Полша ще продължат да бъдат надграждани, принос за което има и отличният разговор на най-високо ниво.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР