София. Европейската комисия одобри българска схема в размер на 15,3

...
София. Европейската комисия одобри българска схема в размер на 15,3
Коментари Харесай

Европейската комисия одобрява българска схема в размер на 15,3 млн. евро в подкрепа на туристическия сектор

София. Европейската комисия утвърди българска скица в размер на 15,3 милиона евро (30 милиона лева) в поддръжка на предприятията, извършващи активност в туристическия бранш, наранени от пандемията от ковид. Мярката беше утвърдена според за държавна помощ. Това оповестиха от Европейската комисия .

Помощта по схемата ще бъде под формата на директни безплатни средства. За да дава отговор на изискванията, обещано сдружение би трябвало да е записало разлика от минимум 256 евро (500 лева) сред оборота си (без ДДС) за 2019 година и оборота си (без ДДС) през 2020 година, в комбиниране с държавната помощ, получена през 2020 година и през 2021 година Освен това сдружението би трябвало да е записало оборот (без ДДС) по-висок от 256 евро (500 лева) както през 2018 година, по този начин и през 2019 година Целта на мярката е да се помогне на бенефициерите да посрещнат потребностите си от ликвидност и да продължат дейностите си по време на пандемията и след нея.

Комисията откри, че българската скица дава отговор на изискванията, посочени във Временната рамка. По-специално, помощта i) няма да надвишава 2,3 милиона евро на бенефицер; и ii) ще бъде предоставена не по-късно от 30 юни 2022 година Комисията стигна до заключението, че мярката е нужна, подобаваща и пропорционална за превъзмогването на съществени усложнения в стопанската система на страна членка в сходство с член 107, параграф 3, писмен знак б) от Договор за функционирането на Европейския съюз и изискванията, избрани във Временната рамка. Въз основа на това Комисията утвърди мярката според разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ.

Повече информация по отношение на Временната рамка и други дейности, подхванати от Комисията за справяне с икономическото влияние на пандемията от ковид, можете да намерите.

Неповерителната версия на решението ще бъде предоставена под № SA.100885 в на уеб страницата на Комисията за, откакто възможните въпроси, свързани с поверителността, бъдат решени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР