София. Електроенергийният системен оператор проведе ден на отворените врати в

...
София. Електроенергийният системен оператор проведе ден на отворените врати в
Коментари Харесай

Ден на отворените врати за учениците от столичната професионална гимназия по механоелектротехника „Н.Й.Вапцаров“ организира ЕСО в подстанция „София-запад“ 400/110 kV на дружеството

София. Електроенергийният систематичен оператор организира ден на отворените порти в подстанция „ София-запад “ 400/110 kV за учениците от 10-ти клас от столичната Професионална гимназия по механоелектротехника „ Н. Й. Вапцаров “. Инициативата е част от дуалното образование по програмата на ЕСО „ Училище за енергетици – място, където да бъдеш “. Един от основните съставни елементи на програмата е опцията учениците от 11-ти и 12-ти клас в професионалните учебни заведения на страната да придобият на практика познания в структурите на електропреносния оператор на България.

Посещението на десетокласниците от столичната професионална гимназия по механоелектротехника в подстанция „ София-запад “ 400/110 kV на ЕСО предизвика техния интерес и групата средношколци недвусмислено обявиха предпочитание идната образователна година да се включат в програмата за дуално образование. Учениците се срещнаха с работата в командната зала на подстанцията и следиха в действително време ръководството на електропреносната мрежа на територията на експлоатационния регион.

При прецизно съблюдаване на разпоредбите за сигурност средношколците имаха опция да прегледат откритатата и закритата разпределителни уредби на подстанцията и да проследят проява за вярната приложимост на персоналните защитни средства, употребявани при ремонтни действия.

Посещението на възпитаниците на столичната професионална гимназия по механоелектротехника „ Н. Й. Вапцаров “ в подстанция „ София-запад “ 400/110 kV е втората самодейност на ЕСО в границите на програмата на сдружението за дуално образование на средношколците. Нейната цел е разпространение на специалността енергетик измежду подрастващите и поддръжка на професионалното обучение в страната. Програмата започва с посещаване в подстанция 400 kV “Пловдив “ на възпитаници от 12 клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника в града.
Програмата за дуално образование на ЕСО е ориентирана към учениците от 11-ти и 12-ти клас на професионалните гимназии в страната и дава опция за достъп до най-хубавите практики в енергетиката, менторство от потвърдили се експерти, заплащане и опция за поддръжка от стипендиантската стратегия на сдружението, както и вероятност за кариерно развиване в структурите на електропреносния оператор на България.

За повече информация посетете уеб страницата на

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР