София. Екипът на библиотеката, нейните читатели и приятели-автори и творци

...
София. Екипът на библиотеката, нейните читатели и приятели-автори и творци
Коментари Харесай

Столична библиотека отбелязва празника на българските библиотекари с Ден на отворените врати и безплатни читателски карти

София. Екипът на библиотеката, нейните читатели и приятели-автори и създатели поддържат актуализацията на бюджета на библиотеките в страната

През 2022 година Столична библиотека посреща Деня на библиотекаря - 11 май с 72 хиляди читателска публика, от която 5 хиляди нови читатели от началото на т.г., с над 150 хиляди раздадени книги за 4 месеца и новооткрит съвременен пети филиал на библиотеката в София– в регион „ Овча купел “. Това оповестиха от Столичната библиотека.

Библиотеката на София през целия празничен ден ще подарява безвъзмездни едногодишни читателски карти на всички искащи.

Столична библиотека ще покаже разнообразни експозиции, както и тематичната галерия „ Библиотеката на София споделя “, представяща част от богатото книжно завещание на София, непокътнато за бъдещите генерации благодаре-ние на всеотдайността и професионализма на стотици пазители на книжов-ността, работили в Столична библиотека за популяризирането на словото и знанието.

Към нас в празничния ден ще се причислят със стихове, послания и музика известни създатели - другари на библиотеката: Георги Господинов, Мирела Иванова, проф. Михаил Неделчев, Калин Терзийски, Силвия Чолева, Владимир Зарев, Иван Ланджев, саксофонистът Иван Бороджиев и други, които са били постоянно съпричастни към нашата духовна идея. Любимите създатели ще подаряват на читателите свои нови книги с подписи. На този ден нашите другари ще поддържат справедливите претенции на библиотекарите за повече бюджетни средства на библиотеките за книги, цифровизация, предпазване на книжовното завещание, както и почтено възнаграждение на труда на библиотечните експерти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР