София. Движението по път I-1 София - Перник в участъка

...
София. Движението по път I-1 София - Перник в участъка
Коментари Харесай

За ремонт е затворено платното за София на път I-1 в участъка между жп гара „Владая“ и Драгичево

София. Движението по път I-1 София - Перник в сектора сред жп гара „ Владая “ и Драгичево се реализира в двете посоки в платното за Перник. Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) . За осъществяване на строително-ремонтни действия е лимитирано придвижването в платното за София в 3,1 км сектор от първокласния път. Строителните работи са част от поетапния ремонт на над 4 км от път I-1 София - Перник в правата сред жп гара „ Владая “ и пътен възел „ Даскалово “, които стартираха с подготвителни действия през предходната седмица. Подготвителните и плануваните ремонтни работи отвън пътното платно приключиха по-рано от плануваното и от на следващия ден стартират същинските строително-ремонтни работи.

За облекчение на трафика и ограничение на опциите за формиране на запушване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде неразрешен левият завой за Рударци. Обходният маршрут за пътуващите към с. Рударци е през пътен възел „ Даскалово “ или през центъра на с. Драгичево, където може да се обърне посоката на придвижване. Необходимо е водачите да карат деликатно като следват прецизно поставената сигнализация и ограничаването на скоростта до 50 км/ч.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, които всекидневно пътуват сред София и Перник, да употребяват автомагистрала „ Струма “, като различен маршрут на първокласния път през Владая.

Ремонтът на правата сред жп гара „ Владая “ и пътен възел „ Даскалово “ включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата широчина на платното. Ще бъде усъвършенствано отводняването и ще бъдат възобновени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничаващи системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните действия да продължат в правата от Драгичево /при км 285+730/ до пътен възел „ Даскалово “ /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите действия са предоставени на „ Пътища Перник “ ДЗЗД, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР