София. Докога ще намираме в куфари убити жени, моето предложение

...
София. Докога ще намираме в куфари убити жени, моето предложение
Коментари Харесай

Омбудсманът Диана Ковачева: Докога ще намираме в куфари убити жени, моето предложение е отпадане на системния характер за домашното насилие

София. Докога ще намираме в куфари убити дами, моето предложение е отпадане на систематичния темперамент за домашното принуждение. Това сподели омбудсманът Диана Ковачева в изявление за предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия . Ковачева уточни, че ще упорства направеният законопроект за промени в закона във връзка с домашното принуждение да бъде импортиран и прегледа неотложно в Народното събрание.

„ Темата за домашното принуждение стартира да става злокобна. 15 дами са убити, като последната е открита в куфар. Докога ще намираме в куфари убити дами. Моето предложение е отпадане на систематичния темперамент на насилието. В момента, с цел да бъде осъден един извършител, би трябвало да има 3 подадени сигнала от жертвата. Жертвите на домашно принуждение не приказват, те се опасяват. Трябва да има съответни ограничения и изясненост. Въпросът е доста тежък и би трябвало да бъдат взети сешни ограничения, тъй като освен дами могат да бъдат жертви на насилието. Има и хора с увреждания, мъже и деца, които са жертви на домашно принуждение “, съобщи Ковачева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР