София. Дневният ред на политиците днес трябва да е, как

...
София. Дневният ред на политиците днес трябва да е, как
Коментари Харесай

Веска Ненчева: БСП иска разговор за инфлацията и проблемите на хората, а не за доставка на оръжия за Украйна

София. Дневният ред на политиците през днешния ден би трябвало да е, по какъв начин да осигурим успокоение и убеденост на хората и Българска социалистическа партия предлага разсъдък и диалогичност. Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Веска Ненчева, в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ . Думите й това е въпросът на деня, а не доставката на оръжие за Украйна.

„ Това е най-важното. Ние в действителност към този момент сме фиксирали дейностите си върху това, което би трябвало да се случи с бюджета, който би трябвало да бъде преразгледан май-юни месец. Така че главните ни сили би трябвало да бъдат в тази посока и да не се разконцентрираме в този съдружен формат, който имаме все още “, уточни националният представител.

„ Този диалог минава през решение на казуса с инфлацията, както и през решение на казуса с достойното и заслужено възнаграждение на хората. Политиците би трябвало да мислим на първо място за народа си ”, безапелационна бе Веска Ненчева и добави, че социалистите към този момент са фокусирали своите дейности върху нужните промени, които би трябвало да се случат с актуализацията на бюджета, сподели още тя.

„ Хората са мощно обезпокоени от това, което се случва на пазара. Отношението и позицията на Българска социалистическа партия е за понижаване на Данък добавена стойност освен на зеленчуците, само че и за плодовете и хляба. Имаме поддръжка на земеделското министерство в тази посока и считаме, че тези неща могат да се случат през актуализацията на бюджета ”, добави депутатът от левицата като част от предложенията на Българска социалистическа партия “.

Законодателно би трябвало да се свършат доста неща, с цел да се даде успокоение на хората. Трябва да приказваме за съответни ограничения и законодателни начинания, като Закон за облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения, посредством който може да се тушира част от напрежението, добави тя.

Евелина БРАНИМИРОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР