София. Днес в Западна България ще спре да вали още

...
София. Днес в Западна България ще спре да вали още
Коментари Харесай

НИМХ: В Западна България ще спре да вали още преди обяд, в източната част на страната валежите ще отслабнат след обяд

София. Днес в Западна България ще спре да вали още преди обяд и денем облачността ще се раздира и понижава, над доста региони до най-вече слънчево време. В Източна България ще има превалявания от дъжд, в Лудогорието и Предбалкана подправен със сняг, като след обяд преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно вечерта в североизточните региони. Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 3° и 8°, по Черноморието до 11°-12°.Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) .

Над Черноморието ще е най-вече облачно, с превалявания от дъжд, които след обяд ще отслабват и стопират. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините преваляванията, най-вече от сняг, от запад на изток ще отслабват и стопират, а облачността денем ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в утринните часове, изключително в Централна и Източна Стара планина. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър и тук-там ще се образуват навявания и преспи. Температурите още ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 7°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР