София. Днес стотици момичета и жени от България за пореден

...
София. Днес стотици момичета и жени от България за пореден
Коментари Харесай

Днес ще се проведе 16-тото издание на Международния ден на жените мотористи

София. Днес стотици девойки и дами от България за следващ път ще се качат на своите мотоциклети и ще се причислят към останалите дами - фенове на мотоциклети и моторни спортове от целия свят Тазгодишното мото на Международния ден е „ Просто карай “, оповестиха уредниците на мероприятието .

Международният ден на дамите мотористи се отбелязва в международен мащаб към този момент 16 години поред. Идеята за него принадлежи на Вики Грей от Канада. Денят на дамите с мотори е приет и от Световната мотоциклетна федерация (FIM).

Участничките споделят общата си пристрастеност към моторите и в същото време показват един културен, обществен и деен метод на живот, където дамите се любуват на мотоциклетизма.

Традиционно, празникът започва от Национален исторически музей, проведен от Сдружение на Жените Мотористи „ Lady Bikers MPowered България “ за 5-та поредна година.

В събитието ще се включат всички типове мотоциклети: чопъри, спортни, туристически, триколки, горски и извъншосейни. Участничките са от всевъзможни възрастови групи, каращи по всевъзможни терени и от цялата страна.

Жените мотористи са мъжки девойки! Но безпределно красиви и атрактивни, чаровни и усмихнати когато са със своя мотоциклет!

Често те с изключение на да се грижат за своята хубост и кариера, са заети да поставят гуми на своите машини, да смазват техните вериги, да подменят акумулатора, да подлепват калника, да сменят маслото и други

В сърцата на мото дамите гори неотслабващ авантюристичен и рискован пламък, един непослушен дух, който ги кара да смъкват кокетните високи токчета, да приберат дългите си коси и скрият красивите си лица, поставяйки своята екипировка.
Жените мотористи от Сдружение на Жените Мотористи „ Lady Bikers MPowered България “ са ентусиазъм за доста дами! Защото са смели, безапелационни, кардинални и непоклатима общественост за взаимопомощ!

Програма за деня в град София:
11:00 часа: идване на дамите мотористи от цяла България и събиране за шествието пред Националния исторически музей;
11.00ч.-13.00ч.: Беседа „ Отговорност и сигурност на пътя “; Празничен базар; Интерактивен панел „ Моето обръщение за 2022г. – отпечатък върху платно “; Ателие „ Уникат “ – рисунки върху тениските за празника
13.00ч.-14.30ч. Празнично шествие от НИМ по маршрут със спирка за фотосесия на площад Александър Невски и обратно;
15.00ч: Жените мотористи потеглят от Националния исторически музей към Комплекс “Щъркелово гнездо “, бент. Искър.

Стара Загора ще бъде хазаин на концерт „ Обединени посредством музика “ на оркестъра на на Военновъздушните сили на Съединени американски щати
Посолството на Съединени американски щати в София и Оркестърът на Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа канят на поредицата от безвъзмездни концерти „ Обединени посредством музика “, оповестиха от община Стара Загора.

Днес от 18: 00 ч. оркестърът ще гостува на Държавна опера Стара Загора.

Входът за концерта е свободен до привършване на местата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР