София. Днес при засилени мерки за сигурност във Варна пристигнаха

...
София. Днес при засилени мерки за сигурност във Варна пристигнаха
Коментари Харесай

При засилени мерки за сигурност във Варна пристигнаха бюлетините за предстоящия на 11 юли парламентарен вот

София. Днес при засилени ограничения за сигурност във Варна дойдоха бюлетините за идния на 11 юли парламентарен избор, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна .

Камионът, с който бяха доставени изборните материали, беше разпломбиран в наличието на заместник-областните шефове на Варненска област Силвия Александрова и Георги Георгиев, ръководителя на Районната изборна комисия (РИК) – Варна Велин Жеков, представители на комисията, чиновници на администрацията, полицията и публицисти.

Общо 415 000 бюлетини за област Варна бяха разтоварени и разпределени към избраните за предпазване пространства, където ще останат под полицейска защита до момента в който бъдат раздадени на всички общини в района с конвой от Министерство на вътрешните работи.

Първи своите бюлетини на мястото на доставката получиха през днешния ден от Община Варна, където се намират и най-голяма част от секциите в региона.

На 1 юли в Областна администрация - Варна бяха получени протоколи и изборни бумаги, които към този момент са раздадени на 12-те общини в региона. В допълнение ще бъдат разпределени указателни плакати за машинното гласоподаване и живописно напътствие за членовете на секционни изборни комисии (СИК) с машинно гласоподаване.

С пристигналите през днешния ден бюлетини се подсигурява вота на 100% във всички изборни секции, в които ще се гласоподава с машини и на 110% в секциите, в които ще се гласоподава на хартия.

Към момента в област Варна са формирани общо 663 секционни изборни комисии, от които 412 в община Варна.

Изборите на 11 юли ще се проведат напълно машинно в секциите с над 300 гласоподаватели. В 136 СИК в област Варна ще бъдат обезпечени по две машини за гласоподаване. Секциите ще бъдат подсигурени с хартиени бюлетини, които обаче ще се употребяват единствено при пораждане на проблем с машините.

С хартиени бюлетини, според нормативната уредба, ще се гласоподава в секциите с под 300 гласоподаватели, които за региона са 119, само че окончателният брой ще бъде избран след образуването на секции за гласоподаватели под карантина, където също ще се гласоподава с бюлетини.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР