София. Днес, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната

...
София. Днес, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната
Коментари Харесай

НИМХ: Днес ще бъде все още топло с дневни температури между 28° и 33°, но след пладне от северозапад ще започнат да се понижават

София. Днес, под въздействие на идващ леден атмосферен фронт, въздушната маса ще е мощно неустойчива. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков. Още сутринта тук-там в Западна България, а денем и над централната част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има и градушки. Преди обяд ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще бъде към момента топло с дневни температури сред 28° и 33°, само че след пладне от северозапад ще стартират да се намаляват. През нощта против неделя в северозападната половина от страната явленията ще са интензивни.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 21°-26°. Температурата на морската вода е 13°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините още преди обяд ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност. През деня на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан, по билата - мощен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра към 13°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР