София. Депутатът от НФСБ Борис Ячев входира в деловодството на

...
София. Депутатът от НФСБ Борис Ячев входира в деловодството на
Коментари Харесай

НФСБ внесоха анонсирания от Валери Симеонов законопроект за апарт хотелите

София. Депутатът от НФСБ Борис Ячев входира в деловодството на Народното събрание през днешния ден измененията в Закона за локалните налози и такси, отнасящи се до т.н апарт хотели. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия НФСБ . Законопроектът е подписан от 8-те народни представители на Националния фронт за избавление на България.
Промените бяха обявени от вицепремиера Валери Симеонов по време на срещите му с парламентарните групи на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Воля “, откакто бяха направени от експертна група под управлението на вицепремиера в тясно съдействие с депутатите на НФСБ. По време на диалозите Валери Симеонов акцентира, че това са промени, които ще внесат повече държавност при регулацията на апарт хотелите и ще донесат повече доходи в бюджета.
„ Имаме уверението, че измененията ще бъдат прегледани и подкрепени и от останалите парламентарни групи, и от останалите сътрудници от нашата парламентарна група. По време на предварителните диалози стана ясно, че всички желаят повече доходи в бюджета и по-справедлива конкуренция в региона на туристическия бизнес “, съобщи Борис Ячев.
Промените се вършат, тъй като е налице неравнопоставеност сред притежателите на курортни парцели, декларирани като обекти за настаняване, и респективно облагани с патентен налог, и притежателите на обектите за настаняване, за които не се заплаща налог с претекста, че там се настаняват хора безплатно, без да се заплаща наем, се споделя в претекстовете на вносителите. Независимо, че не се заплаща наем за н. апарт хотели – те имат качеството на обекти, които употребяват курортните запаси в курортните общини. Поддържането на тези курортни запаси е обвързване на общината. Това поддържане е обвързвано с по-големи разноски на обществената власт, изгодата от която е освен за туристите, само че и за притежателите на обектите за настаняване, за които не се заплаща наем, показват още вносителите на законопроекта. Те оферират данъчно облагане и на тези обекти, като прецизират, че тук не влизат обектите, които са главно жилище за притежателя.
Промените се вършат и предвид на синхронизирането на нашето законодателство с европейското, в осъществяване на условията на правилник 692 от 2011 година на Европейски Съюз.
„ Считаме, че с този законопроект сме постигнали салдото от една страна да има повече обективна конкуренция в туристическият бизнес, и от друга – синхронизиране на националното с европейското законодателство. Не на последно място – това значи повече доходи в бюджета “, уточни Борис Ячев. Очакваният финансов резултат в народен мащаб от въвеждането на налога върху жилищните парцели - обекти за настаняване в курортите, за които не се заплаща наем, се показва в спомагателен годишен доход на курортните общини в размер на към 200 млн.лв.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР