София. Демографската криза трябва да се решава дългосрочно. От наша

...
София. Демографската криза трябва да се решава дългосрочно. От наша
Коментари Харесай

Вицепремиерът Корнелия Нинова: Демографската криза трябва да се решава дългосрочно, ще свикаме Националния съвет по демография и ще предложим конкретни мерки

София. Демографската рецесия би трябвало да се взема решение дълготрайно. От наша страна, ще свикаме Националния съвет по демография и ще предложим съответни ограничения. Това съобщи вицепремиерът, министър на стопанската система и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада, оповестиха от пресцентъра на партията .

" В последните дни ни заливат тревожни вести за скачащи цени, за инфлация, за увеличаващи се болни от Covid-19 и не ни се желае да пропуснем, може би, една от най-тревожните от през вчерашния ден – изнесената статистика след преброяването на българското население. За пръв път от 80 години сме под 7 милиона български жители. Намалели сме с 11% за 10 години, близо 800 хиляди по-малко сме за тези 10 години ", посочи Нинова.

" Сигурно разбирате, че каквото и да вършим тук, ние, като екип от Министерски съвет, вие, като народни представители и законодателство, в случай че няма народ, няма смисъл да го вършим. Затова се обръщаме през днешния ден към вас – да обединим напъните си по тази тематика. През годините доста сме говорили, дайте да се хванем да свършим работа. Защото, уважаеми сътрудници, тук ще дойдат други българи, на наше и на ваше място, въпросът не е за един парламент и не е за този състав на Народното събрание и на Министерски съвет единствено. Това не е въпрос за един мандат и за политици едномандатници. Това е въпрос за държавници. Нека да сложим някакво действително начало на дейности по този въпрос. От наша страна, ние ще задействаме привикване на Националния съвет по демография в Министерски съвет към премиера, ще обсъдим съответни ограничения и ще ви ги предложим ", уточни тя.

" Наясно съм, че ние сме тук да се отчитаме пред вас, а не да ви даваме ум. Но се обръщаме със угриженост. Молим всеки законопроект, който гледаме оттук насетне, дано поставим старания да му вършим оценка на влияние върху демографската рецесия. Ще бъде потребно и ще даде резултат. От наша страна, като екип, имаме подготвеност да седнем рационално, мъдро и държавнически да сложим начало на действителни дейности, които да стартират да вземат решение най-тежкия въпрос – съхраняването на българския народ ", сподели още вицепремиерът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР