София. Държавният глава Румен Радев подписа указа за назначаването на

...
София. Държавният глава Румен Радев подписа указа за назначаването на
Коментари Харесай

Президентът Радев подписа указ за назначаването на Гергана Стоянова за нов член на ЦИК

София. Държавният глава Румен Радев подписа указа за назначението на Гергана Стоянова за нов член на Централната изборна комисия по предложение на политическа партия „ ИТН “. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Тя заема мястото на Любомир Гаврилов от квотата на същата парламентарно показана партия. Мандатът на Гаврилов е предварително преустановен, след подадената от него оставка.

Преди подписването на указа, на „ Дондуков “ 2 се състоя обществено чуване на претендента за нов член на ЦИК. „ За да имаме почтени, транспарантни и налични избори е от изключителна значимост съставът и методът на работа на ЦИК “, съобщи по време на чуването президентът Румен Радев. По думите му, с цел да е ефикасна активността на комисията, е от голяма важност нейната гласност.

Румен Радев изрази вяра Гергана Стоянова да се включи допустимо най-бързо в пълноценната работа на ЦИК, „ тъй като разпускането на Народното събрание е въпрос на дни “. „ Изборите са стожерът на демокрацията и от тях зависи да имаме демократични и законни институции “, съобщи още президентът.

Комисия от Администрацията на президента, назначена за инспекцията по показаните за претендента документи, не е открила противоречие с нормативните условия за заемане на длъжността, стана ясно по време на чуването. В рамките му Гергана Стоянова показа опита си в изборната администрация като член на РИК-Бургас при провеждането на парламентарния избор на 11 юли 2021 година Гергана Стоянова е магистър по право от Бургаския свободен университет и има над 20-годишен юридически стаж.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР