София. Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова заедно

...
София. Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова заедно
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев отстъпи стола си на ученици от Хисаря в деня на отворени врати на Администрацията на президента

София. Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова дружно с Негово светейшество патриарх Неофит посрещнаха в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 първите гости в Деня на отворени порти на Администрацията на президента. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Това бяха възпитаници от трети и четвърти клас от Средно учебно заведение „ Христо Смирненски “ от Хисаря. Те първи прекрачиха парадния вход на институцията, която отвори порти за жители във връзка Деня на националните будители.
„ В Гербовата зала са националните ни знаци – българското знаме и герб, тук посрещаме държавните посетители и връчваме най-висшите държавни оценки, само че през днешния ден тук е една доста скъпа книга “, обърна се президентът към учениците и им сподели първия дубликат на „ История славянобългарска “, изработен от Софроний Врачански единствено три години след завършването на оригинала от Паисий Хилендарски през 1762 година Безценният ръкопис, изписан с малък котленски калиграфски шрифт от ръката на българския литератор, е възложен от фонда на Националната библиотека особено за Деня на отворени порти в Администрация на президента.
След като разгледаха Гербовата зала, президентът сподели на децата и кабинета си. Президентът Радев отстъпи стола си на децата против наименуване на името на един будител. Първи зад бюрото на президента седна четвъртокласникът Кристиян, който съобщи, че мястото на президента е доста комфортно.
Посетителите на президентската институция имат опция да прегледат и кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала и президентската библиотека.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР