София. Да си жена моторист в България става все по-голяма

...
София. Да си жена моторист в България става все по-голяма
Коментари Харесай

Лилия Осойска, Сдружение „Жените мотористи“: Да си жена моторист в България става все по-голяма гордост

София. Да си жена моторист в България става все по-голяма горделивост. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ ръководителят на Сдружение „ Жените мотористи “ Лилия Осойска. „ Все повече дами карат, от ден на ден девойки се демонстрират и с това, че са на мотори, и с това, че карат добре. Все повече дами се провеждат в разнообразни групи по стилове на каране и всевъзможни такива мероприятия, които реализираме. Така че за нас е горделивост да си жена моторист и това е все по-популярно в България “, разяснява Осойска.

По думите ѝ провокациите пред тях са, че преди всичко няма чак подобен огромен избор на екипировка, както има за мъже. „ Активно към този момент уведомяваме всички вносители и търговци на екипировки. Те от ден на ден се задействат да внасят екипировки и за дами. Мъжката част от мотообществото подхожда с съмнение към дамите като мотористи, само че ние от ден на ден се потвърждаваме с това, че караме добре, че сме по-внимателни на пътя. Караме повече с предумисъл, в сравнение с с страст. Не споделям, че постоянно сме по-примерни от мъжете, само че караме с по-голяма доза нерешителност “, изясни тя.

Според нея във връзка с приемливост, всички са и от двете страни и като водачи на коли, и като водачи на мотори.
„ Гледаме да се пазим едни други. Като сме в колите, пазим мотористите и противоположното. Кой е по-толерантен? Жените – поради вродената им нерешителност и по-малкия опит, който имат. Заради това са по-внимателни и повече пазят себе си и другите. Бих споделила, че са по-толерантни водачи, само че пък не набедявам мъжете. При нас по-скоро се дължи на неналичието на опит и потребността от повече време да свикнем с ситуацията “, сподели още Лилия Осойска.

Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на изявлението четете в раздел „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР