София. Да изберем програми за ускорено икономическо развитие на България

...
София. Да изберем програми за ускорено икономическо развитие на България
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ, ДПС: Да изберем програми за ускорено икономическо развитие на България и президент, който може да обединява, а не който разединява и противопоставя политически сили

София. Да изберем стратегии за ускорено икономическо развиване на България и президент, който може да сплотява, а не който разединява и опълчва политически сили. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Ние би трябвало да изберем президент обединител на нацията. Президент, който може да сплотява към дела, а не президент, който разединява и опълчва политически сили, в това число вътре в Народното събрание това, което видяхме към този момент на два пъти. Напротив философията залегнала в Конституцията на институцията президента е да бъде полето за консенсус, а не да бъде инструмент за опълчване ", сподели още Карадайъ.
" Още един значим избор има да вършим на 14 ноември. Да изберем стратегии за ускорено икономическо развиване на България. Някои от нашите прилежащи страни членове на Европейски Съюз към този момент изхарчиха половината средства от Плановете си за резистентност и развиване, ние още не сме си пуснали фиша. Ние от Движение за права и свободи сме представяли нашата стратегия за ускорено икономическо развиване на страната. В тези рецесии в България има потребност от ускорено икономическо развиване. България има потребност от обединяване. България има потребност от непоклатимост ", сподели още Карадайъ.

По думите му България няма потребност от в допълнение напрежение в страната с противоконституционни и незаконни комунистически способи, каквито са се видели на изборите през юли.
" Другата седмица имам посещаване в Брюксел. Това са ни сигнали за полицейски произвол в страната през месец юли и вие медиите мисля, че мълчахме. Ние не сме дали доста публичност тогава. Сега сега апелът ни к ъм всички български жители е да дават публичност на всяко престъпление и на всеки полицейски произвол от органите на реда, които работят по заповед на вътрешния министър, назначен от президента Радев. Президентът Радев няма по какъв начин да не знае, а може да взе участие в напътствията към служебния министър Рашков, който безусловно умишлено и целеустремено погазва конституционни права на български жители, ограничавайки ги в това число да могат да гласоподават с органите на реда и органите на полицията, а въпреки това нарушава човешки права на български жители. Унизява български жители. Има задоволително обстоятелства “, сподели още Карадайъ.
По думите му става въпрос за следене, оскърбление, събличане на хора, хора на земята, обиски по улицата. Той регистрира, че това са членове на Движение за права и свободи, юношески водачи на Движение за права и свободи и кметове на придвижването. " Ние от Движение за права и свободи сме изрично срещу пазаруването на гласове и битка би трябвало да се води, само че не с незаконни способи и средства. Не органите на реда и държавният уред като цяло да се употребява в услуга на едни партии и срещу други партии ", съобщи още ръководителят на Движение за права и свободи.
" 12 години ГЕРБ го прилагаше, в този момент сега Радев го ползва със своите служебни министри ",заяви още Карадайъ.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР