София. Четирите партии, между които се водят разговори за съставяне

...
София. Четирите партии, между които се водят разговори за съставяне
Коментари Харесай

Борислав Цеков, Център за Нова Европа: Истинските разговори за съставяне на правителство се водят на друго място и вероятно от други хора

София. Четирите партии, сред които се водят диалози за сформиране на държавно управление, са в обстановка, в която не могат да си разрешат да не влязат във властта. Това сподели в изявление за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Борислав Цеков, лекар по конституционно право, шеф на Център за Нова Европа. Дори когато се вкарва иновация в политиката обаче, всеки би трябвало да си дава сметка, че един от най -важните съставни елементи на политическото обръщение е символиката, която в тази ситуация е много отрицателна, акцентира Борислав Цеков.

„ Търговският темперамент на постройката, в която невиждано взеха решение да се събират представителите на тези партии, като че ли подсказва и философията на този вид политика, на кабинета, икономическите ползи, които би могло да се допусна, че стоят зад него и се пробват да го конструират. От становище на това дали има действително политическо наличие в тези съвещания, мисля че те са по-скоро фасадни, а същинските диалози за сформиране на държавно управление се водят на друго място и евентуално от други хора “, добави той.

Според Борислав Цеков няма огромна възможност държавно управление да не бъде формирано.

„ Сега като че ли всички партии, впрегнати в тези диалози в МОЛ-а, са в обстановка, в която не могат да си разрешат да не влязат във властта. За партията на Кирил Петков това би означавало сериозен неуспех. Едва ли тези, които разпореждат, финансират и слагат дилемите на тази група младежи, биха го позволили. Това се отнася и за другите три обединения – Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и Има Такъв Народ, всяка от тях на свое лично съображение е в обезверена позиция. За Има Такъв Народ и „ Демократична България “ присъединяване във властта през днешния ден и в този момент е въпрос на политическо оцеляване. До огромна степен същото се отнася и за управлението на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, които се намират под сериозна вътрешнопартийна офанзива. Включването във властта и раздаването на постове би бил триумф, който да употребяват като мотив в своите вътрешнопартийни пререкания “, изясни Борислав Цеков.

Неприятно усещане прави прекомерно посредственият темперамент на полемиките, които се водят, разяснява Борислав Цеков. Според него се рецитират партийни клишета, извадени от стратегии, само че нито една от тези партийни стратегии, а още по-малко диалозите в МОЛ-а съдържат най-важния отговор, а точно по какъв начин ще осъществят всички тези бомбастични цели, светли пожелания и обещания за положително бъдеще.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР