София. БСП е най-демократичната партия в България. Не крием вътрешните

...
София. БСП е най-демократичната партия в България. Не крием вътрешните
Коментари Харесай

Трифон Панчев: Хора в БСП навън говорят против Нинова, но на пленума гласуват в нейна подкрепа

София. Българска социалистическа партия е най-демократичната партия в България. Не крием вътрешните разлики, които имаме и не се опасяваме на глас да си споделяме проблемите в партията. Но в това време би трябвало да почитаме устава и органите на партията. Протестиращите по време на пленума на Българска социалистическа партия не приказват от името на социалистите в България. Това беше една не добре направена организация за да се отвлече вниманието от сериозните диалози, които се организираха вътре в самия Национален съвет. Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и кмет на Дряново Трифон Панчев в предаването " Денят онлайн " по Nova News, оповестиха от пресцентъра на партията .

" Интересно беше по какъв начин тези хора извън споделяха, че Корнелия Нинова няма право да води договарянията с Има Такъв Народ, а вътре в зала гласоподаваха за удължаването на мандата на групата за договаряния, отпред на която е Нинова ", добави той.

Според него това е бил един спектакъл, който е целял избрани хора да попаднат в медийното полезрение.

По тематиката за изборните резултати Панчев посочи, че Българска социалистическа партия в София от 2017 година е изгубила над 100 хиляди гласа.

" Българска социалистическа партия от повече от 20 години е в съпротива в София. Трябва и на това ниво да се носи отговорност ", акцентира той. Социалистът дефинира като неточност поддръжката за Мая Манолова за кмет на столицата през 2019 година, защото и тя е взела огромна част от електората на левицата в София.
" Партията се трансформира и това е напълно обикновено. Хората, които гласоподават за нас сега не са същите като от 90-те години. Трябва се променим в посока, в която да приказваме със идващите генерации, а не на тях. Въпросът е в разговора ", сподели още Панчев.

Трифон Панчев разяснява поддръжката, която Българска социалистическа партия може да даде за съставянето на държавно управление: " Даваме поддръжката си за държавно управление против съответни политики, които да бъдат заложени в неговата стратегия и за които ние сме се борили в продължение на повече от три мандата като съпротива. Ние излязохме с пет червени линии, оттатък които няма по какъв начин да се съгласим да подкрепим един кабинет. Една от тях е обществената политика, нашата емблема, и преизчисляването на пенсиите. Предложението за нарастване с 12,5% е извънредно незадоволително. Друго нещо е опазването на здравето - лечебните заведения не би трябвало да бъдат търговски сдружения. Искаме, както е записано в Конституцията, гратис опазване на здравето и медикаментите да са безвъзмездни за деца. "

Панчев посочи, че в стратегиите на Българска социалистическа партия и на партиите на смяната има повече допирни точки, в сравнение с разлики и акцентира: " Ние желаеме да има държавно управление, което да промени порочния модел на ГЕРБ. Най-накрая имаме късмет и ние ще поставим нужните старания и ще създадем нужните взаимни отстъпки това да се случи. Но в това време няма да позволим някой на наш тил да си прави опити и по-късно ние да носим тази отговорност дружно с тях. "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР