София. Безработицата в страната е на рекордно ниско ниво от

...
София. Безработицата в страната е на рекордно ниско ниво от
Коментари Харесай

Министър Георги Гьоков: Необходими са повече усилия за намаляване на продължително безработните

София. „ Безработицата в страната е на рекордно ниско равнище от 4,82%, само че са нужни повече старания за понижаване на броя на дълготрайно безработните. Те са сериозен запас на пазара на труда “. Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков при откриването на церемонията по връчване на премиите „ Служител на годината “ на Агенцията по заетостта за 2021 година, оповестиха от пресцентъра на МТСП .

Като бъдещи цели в работата на Министерството на труда и обществената политика и Агенцията по заетостта той очерта адаптирането на знанията и уменията на работната мощ към цифровия пазар на труда. В интервала 2021-2027 година България ще разполага с над 2 милиарда лева за дейни политики на пазара на труда по Програма „ Развитие на човешките запаси “ и с над 300 млн. лева за цифрови образования.

Министър Гьоков поздрави управлението и екипа на организацията за постигнатите резултати за стабилизиране на пазара на труда в изискванията на продължаващата изключителна епидемиологична конюнктура. „ Сигурен съм, че чиновниците дават всичко от себе си и в тези сложни времена се грижат за труда на хората “, сподели той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР