София. БЧК и издателство Факел“ организират гражданска панихида на гроба

...
София. БЧК и издателство Факел“ организират гражданска панихида на гроба
Коментари Харесай

БЧК и издателство „Факел“ организират гражданска панихида на гроба на Царица Елеонора Българска

София. БЧК и издателство „ Факел “ провеждат гражданска панихида на гроба на Царица Елеонора Българска, оповестиха от Червенокръстката организация . На 12 септември, вторник, от 10:30 часа в двора на Боянската черква ще бъде отслужена панихида във връзка 100-годишнината от гибелта на кралица Елеонора. В този ден БЧК и литературното издателство „ Факел “ ще отдадат заслужена респект на една персона, чийто ореол на доброта и състрадание я е съпътствал постоянно.
Царица Елеонора идва в България през 1908 година като втора брачна половинка на княз Фердинанд и като персона, отличаваща се с високи и устойчиви добродетели. Веднага бива провъзгласена от управлението на Българския Червен кръст за негова настойничка, като преди този момент тя към този момент има известност в Международния Червен кръст. Освен ежедневните прояви на чиста човешка доброта, щедрост, учредяване на центрове за лекуване на деца, Елеонора взе участие в Балканската война като милосърдна сестра.
Приносът на кралица Елеонора към историята на Българския Червен кръст е скъп и извънредно важен. БЧК се прекланя надълбоко пред паметта ѝ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР