София. Байдън и Мустафа спечелиха изборите у нас, пасторите“ спастриха“

...
София. Байдън и Мустафа спечелиха изборите у нас, пасторите“ спастриха“
Коментари Харесай

Николай Малинов: Байдън и Мустафа спечелиха изборите у нас, „пасторите“ „спастриха“ Борисов; Симеон Славчев: Благословение от патриарх Неофит бих взел първо, ако бях на мястото на Кирил Петков

София. Байдън и Мустафа завоюваха изборите у нас, „ пасторите “ „ спастриха “ Борисов. Това сподели Николай Малинов, Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “, в предаването „ Беновска пита “ във и в и по Радио К2 на 93.9MHz на 18-ти декември 2021 година, оповестиха от екипа на предаването . „ Благословение от патриарх Неофит бих взел първо, в случай че бях на мястото на Кирил Петков “, разяснява Симеон Славчев, Политическа партия МИР.



Николай Малинов и Симеон Славчев обявиха позиции по следните тематики:

Ще си взаимодействат ли „ Русофили за възобновление на Отечеството “ и Политическа партия МИР?
„ Какво вършим в този момент – дребните партии останахте отвън Народното събрание? “, обърна се към гостите си водещата Илиана Беновска. Николай Малинов отговори: „ Същото, което и дребните радиа и малките екрани – продължаваме напред! “. Симеон Славчев добави: „ Продължаваме напред, несъмнено! С цялостна мощ напред. Всичко, което се случва в България сега, налива вода в нашите мелници! “.
„ Знаете ли за какво Ви събрах двамата? Защото и двамата сте с генезис от Българска социалистическа партия! “, изясни водещата. Николай Малинов добави, се със Славчев са другари от много години, самият Славчев е бил началник на младежкото поделение в придвижване „ Русофили “. Така че имат общо минало, а сигурно и общо бъдеще. „ Не мислите ли за някакво обединяване, въпреки че не обичам тези окрупнявания, огромните търговски вериги нахлуха и убиха дребните магазинчета? “, попита Беновска. Малинов отговори: „ Ами те огромните търговски вериги се бият сега, „ мутрите “ и „ талибаните “ се бият! Ние дребните имаме опция да се обединим и да станем една огромна верига! Ние с Мони имаме проекти да създадем една обща конференция за мира, тъй че тръгваме с дребни стъпки напред и нагоре! След като Бойко и Радев не могат да се схванат, има място, което би трябвало да бъде развито, изграждано, надградено, тъй като в абстрактен проект всички неща, които сме си споделили в студиото, до 2-3 дни са се случили. Така че идейно и духовно нещата, които приказваме, очевидно са в вярна посока! “.
„ Кирил Петков от „ мутрите “ или от „ талибаните “ е? “, попита Беновска. Малинов отговори: „ Нали сякаш бяха А тима, а в този момент се оказа, че са напълно партийно-политически. Няма го А тима, взеха от Б, Г и Д тимовете.
Симеон Славчев добави, че е доста значимо да има политики и цели, към които да се сплотяват партиите, а това да става просто машинално.
„ Но по какъв начин ще консолидирате дейностите си, в случай че пристъпвате към някакво обединяване? “, попита Беновска. Николай Малинов отговори: „ Това е все едно да питате по какъв начин един мъж и една жена стават по-близки. Първо се появява интерес, след това се излиза на една среща, на втора, на трета. Така че ние нямаме никакви проблеми с Мони, ние си приказваме, чуваме се, поддържаме връзка си! “. Беновска разясни: „ Имам поради корективът на сегашната четворна коалиция, по какъв начин ще го опредметите, освен с изявлението? “. Малинов отговори, че сега е рано да приказваме за организационни взаимоотношения.

Действията на новото държавно управление.
Симеон Славчев съобщи, че остава с усещане от първите дейности на новите ръководещи, че нямат сериозна стратегия. Няма ясно изявени политики и цели. Той продължи, че по време на съдружните договаряния са били направени някои гръмки заявки, като да вземем за пример основаването на министерство на бедствията и повредите. Това е бил и един от главните цели на Политическа партия МИР – ръководството на рецесии. Славчев добави: „ Някъде може би в МОЛ-а, не знам под коя маса или стол се загуби това министерство. Това, че договарянията се случиха в МОЛ, беше показателно, имаме прелестна постройка на Народното събрание, знак на държавността. Но първите стъпки на настоящето държавно управление демонстрират, че идва замяна, а не смяна. Промяната не е наложително към по-добро, уповавам се в този момент да не е от неприятно към по-лошо!
Симеон Славчев изясни, че Политическа партия МИР е сложила 5 национални целта, един от тях е по какъв начин да излезем от сегашната национална злополука. Едно държавно управление, което няма явен проект за излизане от демографската рецесия, от самото си начало към този момент е стъпило изкривено. Славчев добави, че в сегашната стратегия на държавното управление не виждаме и ограничения за работеща и ефикасна стопанска система. Политическа партия МИР е излязла с апел да се разгласява цялото коалицонно приложение, с цел да се видят самите секторни политики. От оповестеното досега не е ясно по какъв начин държавното управление ще реализира работеща и ефикасна стопанска система.

ГЕРБ и Борисов.
Славчев съобщи: „ Борисов 12 години приказва – изберете ме мен, може да съм неприятен, може да съм мутра, само че изберете мен, с цел да не се върнат комунистите. Това беше главната му теза. Сегашните споделят – ние нарушаваме закона, нарушаваме Конституцията, само че изберете нас, с цел да не се върне Бойко Борисов. Така повече страната не може да продължава. Затова би трябвало да се търси обединяване към националните цели. Самите жители би трябвало да видят, че е нужен нов метод в обществено-политическия живот на страната, тъй като със настоящия няма по какъв начин да продължим напред! “.
Николай Малинов съобщи: „ Аз считам, че „ пасторите “ на Бойко Борисов, американците, го „ спастриха “! Ние два пъти не успяхме да образуваме държавно управление, тъй като в него щяха да преобладават Движение за права и свободи и ГЕРБ. Това не устройва американците. В момента си сътвориха чинно държавно управление. Бойко Борисов може да е всевъзможен, само че за 12 години се еманципира от тях. Радвам се, че Румен Радев се еманципира доста по-бързо от тях и в този смисъл там има огромен капацитет в държанието на Радев. Затова и Радев беше подсилен от „ Русофили “, ние преценихме, че това би трябвало да е психологическия профил на президента, тъй като този човек ще се еманципира бързо, той взема независимо решение, самоуверен е и волеви. В този смисъл считам, че американците ще бъдат неприятно сюрпризирани от своето протеже. Бойко Борисов „ изгоря “, тъй като направи „ Балкански поток “! “.
Водещата напомни, че Байдън е загатнал Кирил Петков по време на конференцията по „ Три морета “. Малинов отговори, че в този смисъл Байдън и Мустафа са спечелили изборите в България. той продължи: „ Европа я чакат огромни проблеми с бежанска вълна от Африка и по този начин нататък, в този смисъл ние или би трябвало да тръгнем по пътя на Де Гол, или просто ще изчезнем като фактор в международната политика! “.

Позициите на новото държавно управление във връзка с Русия и Северна Македония.
Водещата пусна видео от първата конференция на Кирил Петков в Министерски съвет от 14-ти декември:

Илиана Беновска: Г-н Петков, здравейте още веднъж! Кой ще върви в Брюксел – президентът Радев или Вие? И пояснете, казахте, че ще надградите позицията за районен съд Македония, какво имате поради, тъй като витаят съмнения, че давате заден и България отстъпва? И втори въпрос, през днешния ден външните министри на Европейски Съюз взеха решение за наказания против Русия, в случай че Путин инвазира още веднъж в Украйна, глобите са съгласувани със Съединени американски щати. Каква е нашата позиция?

Кирил Петков: По първия въпрос, сега във към момента съществуващите рецесии с наводненията, с обстоятелството, че нито един заместник-министър не е назначен, с обстоятелството, че КЕВР ще заседава на следващия ден и обстоятелството, че още нищо не сме създали с имунизацията, аз персонално избирам моята първа поява в Брюксел да не бъде тази седмица, тъй като просто приоритизирам действителните проблеми, които би трябвало да решим през днешния ден. Някои хора споделяха, че може би ще имаме 100 дни по-спокойно време. Не, оказа се, че имаме един следобeд или една вечер нощес. От тази позиция президентът Радев ще отиде в Брюксел.
По втория въпрос мога да кажа, че през вчерашния ден получих позвъняване от господин Заев, с цел да ме поздрави за позицията и обсъдихме, че концепцията за работните групи, която говорихме и по време на акцията, ще бъде структурирана в най-къс период. Надявам се при започване на януари да имаме явен проект кои са работните групи, в това число и това, което говорихме тази заран да включва просвета, да включва инфраструктура, да включва стопанска система като допълнение за тази за историята и да създадем проект за деяние, още при започване на януари тези работни групи да имат действителни резултати, които би трябвало да дадат с концепция да напреднем договарянията в по-оперативен проект. И двамата декларирахме, при него има смяна в събитията, той самият чака, че евентуално ще има нов министър-председател при започване на идната година, което ще даде и положителния общ старт, с който можем да стартираме. Така че надграждането е доста ясно, обективно и структурирано и ще бъде въпрос на действителна работа, а не на изявления и политически лозунги.

Илиана Беновска: За Русия?

Кирил Петков: За Русия, аз не съм се срещнал с днешното събитие, само че аз съм декларирал, че нашата роля, България би трябвало да е доста градивна в съюзите, Европейски Съюз и НАТО, тъй че откакто се срещна с позицията, ние ще вземем позицията, която от една страна обслужва най-добре българските ползи, само че въпреки това е и в синхрон с тази на Европейски Съюз.

Беновска продължи: „ И двамата сте свързани с външната политика, споделих по-късно в частен диалог с Кирил Петков, че не можеш да се явиш на конференция без преди този момент твоят екип да не са те „ брифнали “ какво е излязло доскоро! “. Симеон Славчев отговори, че Петков се е явил изцяло неопитен на въпросната конференция. Малинов продължи, че във външната си политика България не би трябвало да избира изток или запад, а да употребява конкурентните си преимущества и да употребява опциите и на изток, и на запад. Според него Кирил Петков приказва неща, с които желае да се хареса на аудиторията, пред която приказва, по тази причина си личат и вътрешните му несъгласия, които му е мъчно да преодолее. Водещата означи, че може би на Петков не му е елементарно, тъй като е прекомерно неотдавна в политиката и по тази причина би трябвало да бъдем по-благосклонни към него. Малинов отвърна: „ Винаги съм казвал – който не схваща от политика да върви на прави банички! “.
Малинов продължи: „ Виждам, че по тематиката Македония Кирил Петков има разнообразни хрумвания от президента. Той се пробва да ни подпъхне някаква идейка от вида – „ ще признаем тези 100 000, които са си взели български паспорт, нищо, че те са в Европа, и отчасти ще решим въпроса “. Прави чест на президента, че направи разграничаване и сподели, че тук въпросът не е по кое време ще се случи, а какво ще се случи. Надявам се президентът, като изразител на това консенсусно в политическия живот на България мнение, че по Македония не може да има оттегляне, ще успее да наложи волята си да не се въртим като пумпали насам и натам. Идеята единствено да се харесаме на нашите сътрудници е ужасно неуместна.
Николай Малинов изясни, че когато някоя страна от Европейски Съюз прави двустранни сделки с Русия, тогава реализира полза, до момента в който България следва общата европейска политика и по тази причина цената на газа у нас е в пъти по-висока да речем от тази в Сърбия или Унгария. Той продължи, че ние сме много близки културно с Русия и би трябвало да използваме това преимущество да търсим двустранно развиване, а не просто да следваме разговора ЕС-Русия, който е в отчайващо положение. Той добави: „ Байдън и Путин се договарят за Европа, а Европа стои и мълчи с морков в устата и нищо не може да каже. Центърът се придвижва на напълно друго място, а Европа не се държи като обособен полюс, просто ляга под Америка! “.
Симеон Славчев съобщи, че Радев е видял, че Петков не е квалифициран и по тази причина е отишъл на срещата в Брюксел. Той се съгласи, че Петков се пробва да се хареса на публиката, което е неприемливо, тъй като той към този момент съставлява България. Министър-председателят на България би трябвало да има ясна позиция и тя да е нормализирана и подплатена. Славчев съобщи: „ В обществените мрежи се разяснява, че може би Борисов ще излезе „ Айнщайн “ спрямо Кирил Петков при срещите си в Брюксел. Знаем и държанието на някогашния министър-председател, което също не беше ослепително! “. Един от главните цели на Политическа партия МИР е уравновесената външна политика на България. Ние имаме дадености и можем да играем ролята на мост сред изтока и запада. Ние би трябвало сами да осъзнаем, че това е нашата мощ! “.
Беновска разяснява: „ Искам да вмъкна какво сподели основният договарящ за Северна Македония Владо Бучковски в едно изявление, което направихме с него неотдавна – „ в случай че остане ветото на България ще се усили съветското въздействие и китайските вложения “. Това не демонстрира ли задкулисието на желанието на Македония да влезе в Европейски Съюз, да бъде стъпка на Съединени американски щати в България? “.

Делото за подготовка за шпионаж против Николай Малинов.
„ Какво става с делото Ви, господин „ съветски разузнавач “? “, попита Беновска. Малинов отговори: „ Както ми беше споделил Пунин – Нашето дело е право, успеха ще бъде за нас! Аз го запитвам – окопна война или челна офанзива, той ми вика челна офанзива! Първото обвиняване, че съм писал секретни отчети на Решетников отпадна. Оказа се, че всички тези отчети са на уеб страницата на списание „ Ново време “, най-старото социал-демократическо списание в света, всички тези отчети са оповестени и в хартиеното издание и са писани от видни български учени. Второто нещо, което също е на път да падне, е прословутата докладна бележка, оказа се, че нея я има в тактиката, програмата и устава на „ Русофили “, записана в българския съд. Оказа се, че аз съм разузнавач на неправителствена организация и на съветски институт, а по всички интернационалните документи Русия е другарска страна и няма по какъв начин да си им разузнавач. Така че делото се развива забавно, идващото съвещание е на 16-ти февруари! “.

Подаръците и пожеланията.
Николай Малинов подари на водещата книгата на Юрий Венелин „ Начало на българознанието “ с посланието, че не трябва да забравяме, че след Възраждането идва Руско-турската война.
Симеон Славчев подари на водещата протокол от изборна секция в София с думите: „ Да видите образно по какъв начин се вършат избори в България и да видите по какъв начин машинното гласоподаване беше напълно сменено, тъй като се извърши машинно гласоподаване, само че всички протоколи се разписваха ръчно. Тук гласовете за Политическа партия МИР от машинният протокол са 26, а в ръчния протокол е написан 1. Подарявам Ви го с молба, когато ходите по конференции да го дадете на вътрешния министър Бойко Рашков, тъй като в теза на Политическа партия МИР, тъй като Кирил Петков разгласи от парламентарната естрада, че преходът в България е приключил, тъй като той е влезнал в Народното събрание и е станал министър-председател, Политическа партия МИР има малко по-различен прочит – ние твърдим, че преходът ще свърши тогава, когато в страната се проведат почтени и честни избори! Такива не се организираха и в този момент! “.
Беновска изясни: „ Адвокат Иван Тодоров, един от притежателите на „ Сиела “, която внесе машините за гласоподаване, разбрахме се да извадим всички разписки и да се опитаме да ги съпоставим с машинните протоколи! “. Славчев изясни, че Политическа партия МИР е поискала всички машинни протоколи да бъдат изкарани и да бъдат съпоставени с тези, преписвани на книжен притежател. Той продължи: „ По-същественото е, че в България се приготвя следващата замяна. Спомняте си, че сегашните ръководещи оповестиха гръмко, че за всяка от позициите в Министерски съвет ще има по 3-4 специалисти, сред които ще се избира. Аз поздравявам, тук при Вас беше един от най-хубавите министри в това държавно управление проф. Сербезова, която е на мястото си. И тъй като предстоят светли празници, да пожелаем на целия български народ здраве, благополучие, мир и благополучие! Силно се надявам, че през идната година ще спре подмяната и ще създадем същинската смяна в страната! “. Водещата напомни, че патриарх Неофит е венчал Симеон Славчев. Николай Малинов съобщи: „ Но не беше поканен патриархът да „ венчае на царства “ Кирил Петков. На мен това ми направи усещане като православен християнин! “. Симеон Славчев съобщи: „ Ако бях на мястото на Кирил Петков, първото ми посещаване нямаше да е в Брюксел, а щях да взема благословение от патриарх Неофит! “. Така приключи диалогът сред Николай Малинов, Симеон Славчев и Илиана Беновска в предаването „ Беновска пита “ във и в и по Радио К2 на 93.9MHz на 18-ти декември 2021 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР