София. Банковите услуги в България са на западноевропейско ниво. Това

...
София. Банковите услуги в България са на западноевропейско ниво. Това
Коментари Харесай

Шандор Чани, Банка ОТП: Банковите услуги в България са на западноевропейско ниво

София. Банковите услуги в България са на западноевропейско равнище. Това сподели на конференция Шандор Чани, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ОТП, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Ние сме към този момент от 15 години на българския банков пазар и дръзвам да кажа, че той доста се разви през това време. През тези 15 години успяхме безпроблемно да приказваме с регулиращите органи и работихме в доста постоянна пазарна конюнктура. Банковият бранш доста добре се разви и мога да кажа, че банковите услуги в България са на западноевропейско равнище “, съобщи Чани.
Той уточни, че това развиване дава доста повече идни благоприятни условия. „ В корпоративното банкиране имаме доста огромна гама от артикули. Потребленията също започнаха да нарастват в последните години. Кредитирането също се развива. Така че мисля, че има доста по-нататъшни благоприятни условия за развиване “, съобщи Чани.
По думите му валутата в България е доста развита и постоянна. „ Но естествено тези страни, които са в еврозоната, са доста по-стабилни в банковия бранш от рискова страна. Радваме се, че България желае да се причисли в еврозоната, само че не мисля, че ще има доста огромна разлика в банковия бранш “, сподели още той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР