Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Петролът поскъпва днес след резкия спад на цените вчера

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната сесия в сряда, 15 май нарастват след внезапното намаляване на предходната сесия.

Цената на юлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 82,85 $ за барел, което е с 0,47 $ (0,57%) над равнището при затваряне на предходната сесия. Във вторник договорите се намалиха с 0,98 $ (1,2%) – до 82,36 $ за барел.

Фючърсите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се покачват с 0,49 $ (0,63%) и са на равнище от 78,51 $ за барел. При затваряне на предходната сесия тези контракти поевтиняха с 1,10 $ (1,4%) до 78,02 $ за барел.

Вчера двата сорта приключиха търговията на най-ниското от 12 март равнище, откакто ОПЕК в месечния си отчет резервира прогнозата си за потреблението на нефт в света през 2024 година, предвиждащо растеж на търсенето с 2,25 млн. барела дневно – до 104,46 млн. барела дневно.

Според наблюдаващите, отчетът на ОПЕК, оповестен ден по-рано не е дал никаква изясненост за упованията през тази и идната години.

Участниците на пазара правят оценка и сигналите за инфлацията в Съединени американски щати и в частност, по какъв начин те могат да се отразят на решението на Федералния запас за лихвените проценти в бъдеще. Както отбелязва Trading Economics, цените на производителите в Съединени американски щати (индексът PPI) през април са се повишили с 2,2% в годишно изражение, с оптималния годишен ритъм и съответствува с консенсусната прогноза на специалистите.

В допълнение, Американския институт за нефт (API) заяви, че за седмицата до 10 май петролните запаси в Съединени американски щати са намалели с 3,1 млн. барела. По-късно през днешния ден се чака издание на формалната статистика от министерство на енергетиката на Съединени американски щати.  
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР