София. Българското правителство изначално проведе една неадекватна политика спрямо бежанците.

...
София. Българското правителство изначално проведе една неадекватна политика спрямо бежанците.
Коментари Харесай

Адвокат Петър Петров, Възраждане: Напрежението, което се поражда в доста голяма част от българското общество, е към правителството, а не толкова към бежанците

София. Българското държавно управление изначално организира една несъответстваща политика по отношение на бежанците. Това сподели юрист Петър Петров от Политическа партия „ Възраждане “ в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “. „ Считаме, че на бежанците бяха предоставени условия, които не кореспондират с изискванията, които им дават другите западни страни. Впоследствие държавното управление видя, че не може да поддържа тези условия и реши в действителност да направи това, което трябваше първоначално, а точно да отвори съответните лагери за бежанци. Но бягащите от войната не се съгласиха да заменят положителните условия с такива, които не им харесват – дано по този начин да го кажем, заради което виждаме сега и съответното напрежение по оста правителство-бежанци “, разяснява той.

Адв. Петров разясни, че напрежението, което се поражда в много огромна част от българското общество, е към държавното управление, а не толкоз към бежанците. По думите му ръководещите основават по-благоприятни условия за непознатите, в сравнение с за личните си жители. А единственият пострадал е българският народ. „ Говорим за пенсионери, за хора в неравностойно състояние, приказваме за инвалиди, за сираци. И много групи в българското общество, за жалост, поради ниските си приходи се оказва сега, че не могат да споделят същите или да получат от държавното управление същите условия “, добави политикът.

Адвокат Петров напомни, че Народното събрание, с гласовете на ръководещата коалиция, одобри всички, получаващи краткотрайна протекция – над 100 000 души, за една година да получават гратис лекуване. „ Т.нар. „ здравни осигуровки “ бъдат поети от българската страна, тъй като никой от тях няма да ги внесе, съответни от никой от тях няма да бъдат събрани наложително, за разлика от мен и от вас, в случай че не си платим осигуровките “, означи той.
Милослава АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР