София. Българските висши военни училища и академията са носители на

...
София. Българските висши военни училища и академията са носители на
Коментари Харесай

Министър Георги Панайотов: Българската военно-образователна система носи най-добрите световни традиции

София. Българските висши военни учебни заведения и академията са носители на най-хубавите международни и европейски обичаи. Те създават можещи и знаещи офицери и чиновници. Те са артикул на българската военно-образователна система. Трябва да я пазим, почитаме и развиваме. Без мощна войска няма мощна страна. Силна войска се основава с можещи, знаещи и учещи хора, които да могат в нужния миг да употребяват знанията и мъдростта си, която са натрупали, с цел да защитят родината. Това съобщи министърът на защитата Георги Панайотов по време на церемонията за награждаване на военнослужещи, военнослужещи от запаса, цивилни чиновници и български жители от военно-образователната система във връзка честването на 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската словесност, оповестиха от пресцентъра на Министерството .

„ 24 май е най-светлият празник на Република България. Празникът в историята ни е имал доста имена, само че в този момент мисля, че е определено най-прецизното, а точно Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Азбуката е българска, тя не е славянска. Азбуката е българска, тъй като прозорливостта и мъдростта на българските владетели са я създали такава. България е първата страна, която е възприела тази книжовност – Кирилицата, както я назоваваме през днешния ден. Българската писменост е една от главните аргументи българския народ да резервира себе си през вековете и да устои на всевъзможни опити на асимилация. Прекланяме се пред мъдростта на българските владетели, които са строили книжовни центрове, просветителски центрове, с цел да се просвети и образова българския народ “, акцентира министър Панайотов.

В словото си той благодари на хората, които са отдали живота и кариерата си на това да образоват българските военнослужещи, тъй като от това зависи сигурността на Република България.

26 военнослужещи и цивилни чиновници от разнообразни структури на българската военно-образователна система бяха отличени за проявен висок професионализъм и отговорност, реализирани високи резултати при осъществяване на служебните отговорности, принос в развиването и усъвършенстването на военно-образователната система.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР