София. България подкрепя създаването на единна европейска правна рамка за

...
София. България подкрепя създаването на единна европейска правна рамка за
Коментари Харесай

Министър Десислава Ахладова: Нужно е единно Европейско законодателство за съхраняването на данни от електронни комуникации

София. България поддържа основаването на единна европейска правна рамка за съхраняването на данни от електронни връзки, които се употребяват за следствието и доказването на закононарушения. Това съобщи през днешния ден министърът на правораздаването Десислава Ахладова по време на съвещанието на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “, част „ Правосъдие “, което се организира посредством видеоконференция, оповестиха от пресцентъра на министерството .

„ Без съответна правна уредба на съхраняването на данни, достъпът до тях на правоприлагащите органи би бил усложнен, доколкото за доставчиците на услуги съществуват разнообразни режими в обособените страни членки. Освен това, фрагментираните режими основават условия за корист от страна на доставчиците посредством избор на по-благоприятно законодателство “, посочи Ахладова пред правосъдните министри на Европейски Съюз.

Според България по-адекватен метод би бил така наречен „ лимитирано “ запазване на данни, което да понижи категориите данни за предпазване до строго нужните за задачите на следствието на тежки закононарушения, както и да редуцира периодите за запазване, в това число посредством предугаждане на разнообразни периоди за другите категории данни с оглед степента им на сензитивност. „ По този метод ще се понижи и намесата в неприкосновеността на персоналното пространство на засегнатите лица, което в огромна степен ще удовлетвори условията, посочени от Съда на Европейския съюз “, изясни министър Ахладова.

Страната ни поддържа и засиленото използване на Хартата на главните права в Европейския съюз, тъй като гарантирането на ефикасното използване на Хартата от институциите на Европейски Съюз, страните членки и техните жители е от значително значение за образуването на просвета на ценене и гарантиране на правата на всеки човек като универсална и неотменима полезност.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР