София. България и Нидерландия имат отлични двустранни отношения, динамичен политически

...
София. България и Нидерландия имат отлични двустранни отношения, динамичен политически
Коментари Харесай

Държавният глава удостои с орден „Мадарски конник“ - първа степен посланикa на Кралство Нидерландия у нас Берендина Мария тен Тъшър

София. България и Нидерландия имат отлични двустранни връзки, динамичен политически разговор и контакти сред бизнеса. Като съдружници в Европейски Съюз и НАТО те са призвани да работят дружно за гарантиране на постоянна, мирна, единна и просперираща Европа. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 удостои с медал „ Мадарски конник “ – първа степен посланика на Кралство Нидерландия у нас Берендина Мария загар Тъшър за огромните ѝ заслуги за укрепването и задълбочаването на другарските връзки и съдействието сред двете страни.

Държавният глава открои значимата роля на Кралство Нидерландия като водещ вложител в страната ни. „ Търговско-икономическото ни съдействие непрестанно бележи напредък. Нараства и ползата на жителите на Нидерландия към България, всяка година виждаме по какъв начин от ден на ден туристи идват, с цел да се срещнат с хубостта, историята, културата и хората у нас “, съобщи президентът.

Румен Радев оцени високо дейния учебен продан сред България и Нидерландия, както и партньорството на двете страни при опазването на външната граница на Европейски Съюз, битката с тероризма и трафика на хора. По време на церемонията българският президент означи и че страната ни е покрила всички условия за присъединение към Шенгенското пространство.

„ Днешният ден демонстрира какъв брой тясно са свързани България и Нидерландия. Орденът „ Мадарски конник “ е знак на България, на нейните кураж, самостоятелност и национална горделивост. Споменът, който ще отнеса със себе си от България, е бързината, с която тя се модернизира “, съобщи дипломат Берендина Мария загар Тъшър по време на церемонията и изрази предпочитание за от ден на ден общи триумфи на Република България и Кралство Нидерландия в границите на европейски стратегии и планове, целящи укрепването на европейските интеграционни процеси.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР