София. БАККО изразява загриженост от опитите за непазарна намеса от

...
София. БАККО изразява загриженост от опитите за непазарна намеса от
Коментари Харесай

БАККО: Изразяваме загриженост от опитите за непазарна намеса от страна на държавата във връзка с обявеното намерение за индексация на цените на телекомуникационните оператори

София. БАККО показва угриженост от опитите за непазарна интервенция от страна на страната по отношение на оповестеното желание за индексация на цените на телекомуникационните оператори. Това се споделя в позиция на Българската асоциация на кабелните и информационните оператори (БАККО) по отношение на изказването на вицепремиера Корнелия Нинова по отношение на нарастването на цените на мобилните услуги.

" Бихме желали да обърнем внимание, че промишлеността е подготвена на разговор по икономическите аргументи, довели до това мъчно решение.
Планираната индексация ще се отрази приблизително с до 1 лева на месец на консуматор, което се случва на фона на непрекъснато възходяща инфлация и растеж на оперативните разноски на на практика всеки бизнес ", акцентират от БАККО.

" Предприетите дейности са напълно в сходство с настоящото законодателство и европейската процедура, и са извънредно нужни, с цел да могат телекомуникационите оператори да продължат да дават услуги с непрестанно и високо качество, както и да подсигуряват вложенията в развиване на съвременна инфраструктура ", се споделя още в позицията.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР