София. Австралийската тенис легенда и бивш турнирен директор на Sofia

...
София. Австралийската тенис легенда и бивш турнирен директор на Sofia
Коментари Харесай

Пол Макнами: Sofia Open е трамплин за българските тенисисти и мотивация за младите

София. Австралийската тенис легенда и някогашен турнирен шеф на Sofia Open Пол Макнами отличи ролята на шампионата в София за напредъка на българските тенисисти.

" Значимостта на Sofia Open е безспорна. Нека единствено погледнем съответни обстоятелства след предходното издание на шампионата през 2020 година до момента. Като отчетем и цялостния опит и благоприятни условия за българските тенисисти, които те са получавали с организирането на шампионата в София от 2016 година насам.

Димитър Кузманов подвигна ранкинга си с повече от 60 места след присъединяване си на Sofia Open 2020. Той победи състезател от Топ 100, стигна до първия си край на " Чалънджър " и игра квалификации за три шампионата от " Големия шлем " - " Ролан Гарос ", " Уимбълдън " и US Open.

Адриан Андреев се изкачи с повече от 300 места в международната класация, завоюва първите си две трофеи на ITF и също победи Топ 100 състезател.
Александър Лазаров завоюва две трофеи от шампионати на ITF и се изкачи до рекордно високо място в международната класация.

Александър Донски получи опцията да се изправи в тежък мач против бъдещия полуфиналист на Australian Open Аслан Карацев, което сигурно дава опит.

Всички тези образци недвусмислено потвърждават ролята на Sofia Open освен като трамплин за бъдещи триумфи на българските играчи, само че и като мотивация за младите играчи. Пьотр Нестеров, който предходната година беше спаринг сътрудник на звездите на Sofia Open, през юни доближи до полуфинал на двойки при юношите на " Ролан Гарос ". Месец по-късно той стана вицешампион на Европейското състезание до 18 години и българският тим завоюва финалите на Европейската отборна купа. Талантът на младите български играчи е неоспорим, само че опцията да гледат и упражняват с играчи от международна класа, с помощта на Sofia Open, ги изстреля към всички тези достижения ", съобщи Пол Макнами.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР