София. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо

...
София. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо
Коментари Харесай

НИМХ: През нощта и утре времето над страната ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд

София. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.
През нощта и на следващия ден времето над страната ще бъде облачно, на доста места с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в Източна България до сдържан и с него ще стартира да прониква леден въздух. Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, по морския бряг малко по-високи, а оптималните ще са от 7° в североизточните до 14°-15° в южните региони.Това заяви за Агенция " Фокус " от дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) .

Над Черноморието ще бъде облачно и тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха: 11°-14°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1400-1500 метра от сняг. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра - към 2°.

През нощта против сряда тук-там в Южна България ще има превалявания от дъжд, в планините над 800-900 метра ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще се намалят. През деня облачността ще стартира да се раздира, до вечерта ще намалее, само че на обособени места в Западна България преди обяд към момента ще превалява едва. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде до сдържан. Температурите и в Южна България ще се намалят и преобладаващите оптимални ще са сред 6° и 11°. В четвъртък ще е без превалявания, с повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне, в обособени региони ще стихне и там ще се образуват утринни мъгли, които ще се задържат до към обяд. Сутрешните температури ще се намалят още, дневните ще са малко по-високи. По-късно денем от запад ще се появи раздрана висока облачност. В петък от юг-югозапад ще се придвижва топъл въздух и дневните температури ще се покачат. Ще има най-вече забележителна облачност. На доста места от запад на изток ще има превалявания от дъжд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР