София. Амбицията на Европейския съюз да постигне баланс между задачи,

...
София. Амбицията на Европейския съюз да постигне баланс между задачи,
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев проведе среща с председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Клаудио Грациано

София. Амбицията на Европейския съюз да реализира баланс сред задания, запаси и качества на въоръжените сили в обособените страните членки беше във фокуса на срещата на президента Румен Радев с ръководителя на Военния комитет на Европейския съюз военачалник Клаудио Грациано. Двамата разговаряха през днешния ден на „ Дондуков “ 2 в границите на визитата на военачалник Клаудио Грациано в България. Това оповестиха от прессекретариата на президента .

На срещата бяха дискутирани модернизацията и развиването на отбранителния потенциал на българските Въоръжени сили. Президентът Радев акцентира, че постигането на задачите на Европейски Съюз в региона на защитата е обвързвано както с придобиването на съвременни високотехнологични платформи, по този начин и със основаване на условия за висока професионална подготовка и мотивация на персоналния състав.

Българският държавен глава открои и ролята на страната ни като фактор за одобряване на стабилността и сигурността в района на Югоизточна Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР