София. Ако се стигне до широкомащабен конфликт, който цели смяна

...
София. Ако се стигне до широкомащабен конфликт, който цели смяна
Коментари Харесай

Ген Константин Попов: Ако се стигне до широкомащабен конфликт, който цели смяна на правителството в Киев, това ще взриви световния ред

София. Ако се стигне до широкомащабен спор, който цели промяна на държавното управление в Киев, това ще взриви международния ред. Това съобщи в изявление за за обзора на деня на Радио „ Фокус ” „ Това е България “, ген. Константин Попов – някогашен ръководител на Парламентарната комисия по защита и някогашен шеф на защитата.

Интервюто е обещано на 23.02, сряда, в 19.40

Той уточни, че това, което се случи с признаването на двете национални републики, е било единствено началото, на това, което е обвил президентът Путин като упоритости, а те надалеч надвишават признаването единствено на републиките.

„ Дори и това признание да се случи действително, упоритостите в действителните граници, а освен в териториите на сепаратистите, не виждам по какъв начин ще се отговори на въпроса, който сложи и Путин с това, че НАТО има ракети може да има покрай Москва, той сложи въпроса за това, че държавното управление е марионетно, подчинено на две страни, не виждам този въпрос по какъв начин ще бъде решен по дипломатически път. И сложиха въпроса въобще за съществуването на Украйна като страна, основана от Ленин. Не виждам по какъв начин този въпрос също ще бъде решен по някакъв различен метод, с изключение на потребление на въоръжени сили. Разбира се, към момента има отворен прозорец за договаряния, и не би трябвало да се изпуска това време. Днес имаше старания в това направление – външният министър на Украйна беше в Организация на обединените нации.

Продължават и Европейският съюз да афишира, че ръката към момента е подадена. Но това, което наблюдение с евакуиране на дипломатическите задачи, с оповестяването на готовност, упованието оповестяване на изключително състояние по отношение на това, че има престрелки по допирните точки сред въоръжените сили на двете страни, напълно не са положителни признаци и от ден на ден стартира да мирише на барут “, разяснява още ген. Попов.

Той добави, че в случай че се стигне до широкомащабен спор, който цели промяна на държавното управление в Киев, това ще взриви международния ред.

„ Ще има доста по-тежки последствия, в сравнение с последствията от 11 септември. Вижте, започнаха да се образуват разнообразни блокове – от едната страна е Западна Европа, Съединени американски щати, който към този момент се включват и в допълнение страни, като Япония, Австралия. Започва да се спуска все по-бързо Желязната завеса. Ако се тръгне на едни по-широкомащабни дейности, които може да се развият мълниеносно, тази Желязна завеса може да хлопне доста бързо. И в действителност тук би трябвало да се вложат оптимално старания, с цел да не стане това, тъй като светът ще бъде различен, ще се промени със страхотна скорост и политическа конюнктура, икономическа конюнктура. Вижте Европейският съюз какво споделя – ще положат всички старания да отстранен зависимостта от съветски газ. Това го разгласи госпожа Урсула Фон дер Лайен “, безапелационен бе ген. Попов.
На въпрос дали това начало ли на втурване на Желязната завеса той отговори по този начин:

„ Мисля, че да. И тук, апропо, в действителност ние би трябвало да имаме просто ясна позиция, да знаем от коя страна ще бъдем, тъй като в случай че няма позиция, може да останем под Желязната завеса и тя да хлопне на нашия врат.

Искрено се надявам и България да е подготвена, тъй като рецесията може да има пагубни последствия и в стопански, и в обществен аспект. Да, в действителност, сега няма директна опасност.

Мисля, че се взеха някои нелоши ограничения, имаше и сливане в позицията на Консултативния съвет по отношение на развиването на въоръжените сили, само че това дали е задоволително, не мога да го настоявам сигурно. Но ми се коства, че днешните политици по-скоро ги вълнуват вътрешнопартийни проблеми, вътрешнополитически проблеми, вътрешноикономически проблеми и едва ли обръщат задоволително внимание върху резултата, който може да има едно страховито развиване на рецесията в Украйна. Дано да не съм прав “, сподели в умозаключение ген. Константин Попов.

Цоня Събчева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР