София. Ако решението да не се заплаща на Газпром за

...
София. Ако решението да не се заплаща на Газпром за
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Ако решението да не се заплаща на Газпром за доставки на газ е, за да се доставя чрез офшорна фирма, трябва да има оставка

София. Ако решението да не се заплаща на " Газпром " за доставки на газ е поради това да се вкарва различен газ посредством офшорна компания и това е контрактувано авансово, значи, че има скандал и този, който е взел решението би трябвало да си подаде оставката. Това е позорна позиция разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването " На фокус " по Нова телевизия.

Според нея позорно е, в случай че се потвърди, че се подценяват ползите на 25 хиляди български компании, които зависят от доставките на газ поради съмнителни комисионни. Йотова уточни, че е работа на изпълнителната власт да реши дали да бъдат възобновени договарянията с Газпром.

Според нея е недопустимо нашият министър на енергетиката да отиде на следващия ден на изключителната среща на министрите на енергетиката на Европейски Съюз, без да се събере съдружният съвет, на който да се обясни българската позиция, тъй като има противоположни отзиви. В момента имаме две радикално разнообразни позиции - на Корнелия Нинова да се възобновят договарянията с Газпром и на Асен Василев да се върви към различни доставки.

Йотова сподели, че за нея не е изненада позицията на ръководителя на Българска социалистическа партия във връзка с президента. В момента тя като стопански министър е сътрудник на това " отроче " ( " Продължаваме Промяната " ) и е част от това държавно управление като вицепремиер, означи Йотова. Не виждам нищо неприятно в тази коалиция, още имам вяра, че има бъдеще, добави тя.

Засега вицепрезидентът не преглежда догадка кабинетът да падне и счита, че обединението ще оцелее и при актуалните земетресения. Според нея Корнелия Нинова няма да провокира рухването на обединението. Народното събрание ще откри по-витиевата форма в решението за помощ за Украйна, допусна вицепрезидентът. Йотова не се съгласи, че връзките държавно управление - президент са на " най-ниската си точка ", както разяснява финансовият министър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР