София. Агенция Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да подготвят автомобилите си

...
София. Агенция Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да подготвят автомобилите си
Коментари Харесай

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да подготвят автомобилите си за зимата, колкото е възможно по-скоро

София. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да приготвят колите си за зимата, колкото е допустимо по-скоро. Това оповестиха от пресцентъра на АПИ . Всички знаци с опция за отдалечено изменение на 19 ноември - Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи, ще бъдат с зов към водачите ще карат деликатно и рационално, тъй като сигурността при пътуването е най-важна.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, които към момента не са сменили летните гуми със зимни и не са подготвили колите си, да го създадат колкото се може по-скоро. Прогнозата на синоптиците за идващите дни е за понижениe на температурите и на доста места при започване на новата седмица се чака дъждът да премине в сняг. Шофьорите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли е належащо да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР