София. Абсолютно спокойни сме, че всички ще могат да си

...
София. Абсолютно спокойни сме, че всички ще могат да си
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Абсолютно спокойни сме, че всички ще могат да си поставят иРНК ваксина, за която има голям наплив

София. Абсолютно спокойни сме, че всички ще могат да си слагат иРНК ваксина, за която сега в страната има огромен напор. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов, излиза наяве от видео в профила във „ Facebook “ на премира и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

" До края на април ще дойдат 700 000 дози ваксина на основата на иРНК. Благодарение на напъните на Бойко Борисов – от 1,3 милиона иРНК ваксини, първата доставка ваксини от тези ще дойдат до края на април. Ваксинираните досега са 503 000. Днес чакаме също да имаме над 10 000 имунизирани. Нямаме терзания за темпа на имунизацията “, добави той.

„ Тези през днешния ден към този момент ги разпределихме на имунизационния щаб, който мина преди час и половина. Половината отиват за персоналните лекари. Половината отиват за имунизационните центрове. Системата е основана. Личните лекари са удовлетворени от разпределението. Нямаме дефицит на персонални защитни средства. Осигурени са за месеци наред: дезинфектанти, консумативи, ремдесивир. Цялата система е подсигурена. Нямаме терзания за нищо в бъдеще “, акцентира проф. Ангелов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР