София. 8295 видинчани са гласували машинно на 4 април. Това

...
София. 8295 видинчани са гласували машинно на 4 април. Това
Коментари Харесай

Огнян Ценков, Републиканци за Бълагрия: Не трябва да допуснем български граждани да не упражнят правото си на глас заради притеснения, че няма да се справят с машинното гласуване

София. 8295 видинчани са дали своят вот машинно на 4 април. Това значи, че всеки пети от гласувалите наши съграждани, е избрал да даде своя избор посредством машина. Хората се надяват, че с машинното гласоподаване изборите ще бъдат по-честни. Има обаче не дребна част наши съграждани, най-вече по-възрастни, които се тормозят дали ще могат да се оправят. В процеса на диалозите с тях разбираме, че терзанието им идва от напълно целенасочените чести медийни изяви на политици и дежурни анализатори, ориентирани срещу машинното гласоподаване. Затова е наложителна осведомителна акция. Не бива да се допусне български жители да не упражнят правото си на глас, поради терзания, че няма да се оправят с машинното гласоподаване. Това съобщи Огнян Цеков от " Републиканци за България ". оповестиха от пресцентъра на партията .

" На отминалите избори за 45-о Народно събрание станахме очевидци на нападателен напън към държавни и общински чиновници. Наши съграждани бяха принуждавани да участват на партийни мероприятия, да подсигуряват избран брой гласове, да снимат бюлетините си. Хората бяха заплашвани с уволнения и административен тормоз. Кметът на Видин агитираше в интерес на избран претендент от служебния си кабинет и в работно време. В секционните комисии се унищожаваха бюлетини. В едно от обитаемоте места на Общината, да вземем за пример, имаше общо 27 невалидни бюлетини. И всички до една за " Републиканци за България ". Част от тези нарушавания при машинния избор са невъзможни. Именно по тази причина е тази изключителна опозиция против този метод на гласоподаване ", сподели още той.

" Трябва да помним, че за някои партии и претенденти изборните резултати са въпрос на оцеляване. Но от нас, от нашата гражданска интензивност зависи по какъв начин ще се развива страната ни. Убеден съм, че нашият народ ще прояви мъдрост! ", разясни Цеков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР