София. 12 български граждани са задържани в Германия за разпространение

...
София. 12 български граждани са задържани в Германия за разпространение
Коментари Харесай

12 българи са задържани в Германия за разпространение на наркотици

София. 12 български жители са арестувани в Германия за разпространяване на опиати, заяви на брифинг представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Петима от тях са упрекнати за присъединяване и управление на проведена незаконна група. Той изясни, че не може да даде подробна информация по случая, защото сътрудника му от Франкфурт е забранил да се дават по-подробни данни. На територията на България не са конфискувани наркотични субстанции, а данни какви са те – няма.

Били са осъществени претърсвания и изземания в област Търговище, като материалните доказателства са събрани за да се потвърди виновността на арестуваните българи.

Независимо, че са български жители, закононарушението е осъществено в Германия. Затова наказателното произвеждане няма да се води от българските управляващи.
„ Никой не може да бъде наказан два пъти за едно и също закононарушение “, посочи Христо Кръстев.

Спецпрокуратурата през днешния ден е постигнала съглашение с двама турски жители, пренесли през наша територия хероин за близо 57 млн. лева, заяви още Кръстев.

Наложените санкции са 9 години затвор при първичен непоколебим режим и 100 000 лв. санкция за първия, а за втория - 8 години затвор при първичен непоколебим режим и 50 000 лв. санкция. Става въпрос за откритите опиати в мраморни плочи
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР