Собствениците на заведенията не харесаха предложените мерки, които включват изплащане

...
Собствениците на заведенията не харесаха предложените мерки, които включват изплащане
Коментари Харесай

Заведенията не искат да плащат заплати само по банков път

Собствениците на заведенията не харесаха препоръчаните ограничения , които включват погашение на възнагражденията на служащите по банков път и правото на клиента да откаже да заплати , в случай че не получи касова записка.

От Министерството на финансите настояват, че това е метод за осветляване на бизнеса , само че в това време от сектора виждат принуда, каквато липсва в другите браншове.

„ В по-малките градове няма доста банкомати, а в тези, които ги има, взимат доста огромни такси. Нашите чиновници избират да получават заплатите си в кеш. Иначе кой ще ги заплати тези такси? “ , съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ ръководителят на Сдружението на заведенията Емил Коларов .

Той назова „ смехотворно “ предлагането за това клиентът да има право да не заплати храната и напитките си , в случай че не получи касов бон. Неговите терзания са свързани с това, че доста клиенти ще си потеглят , още преди да са го получили и ще употребяват новия закон като опрощение.

„ Защо тези промени ги няма във фризьорския салон и така нататък? Защо би трябвало да е единствено при нас? Какъв е резултатът? “

Коларов добави, че от сектора ще създадат всичко допустимо това предложение да не бъде признато и съобщи, че сега се провежда самодейност , която скоро ще бъде оповестена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР