Собствениците на кучета знаят, че има и такива храни, с

...
Собствениците на кучета знаят, че има и такива храни, с
Коментари Харесай

Кои са ХРАНИТЕ, които НИКОГА да не даваме на кучетата си?

Собствениците на кучета знаят, че има и такива храни, с които не е целесъобразно да ги хранят. Шоколадът е една от тях, която може доста да навреди на домашния любим. За страдание обаче не е единствената, от която да се въздържате, в случай че желаете кучето ви да се усеща добре здравословно.

Колкото и добродушен да е погледът на животното, до момента в който се храните със фамилията си на масата, не се изкушавайте да му подхвърлите някои от неразрешените храни, които сме показали в листата по-долу.
Ето кои са храните, които да не даваме на кучетата си: 1. Лук; 7 породи КУЧЕТА, които обезпечено ще опазят дома ви
Много фамилии избират да осиновят или закупят куче, което да не им бъде само домакински любим, само че и надзирател. Когато не сме вкъщи,...
Прочети повече
Този зарзават е отровен, когато става въпрос за кучета. Признаците за отравяне нормално се появяват няколко дни след потреблението на лук. Няма значение под каква кулинарна форма е зеленчукът – варен, сотиран, пържен, свеж, помнете, че той ще навреди на животното.

Лукът може да докара до увреждане на чревните кръвни кафези, в случай че бъде обхванат от животното, по тази причина доста внимавайте с остатъците с храна, които изхвърляте в кофата с боклуци.
2. Грозде;
Някои хора не са наясно, само че гроздето и стафидите могат да се окажат в действителност доста рискови за домашните ви любимци. Обикновено признаци от натравяне се появяват до 5 – я ден, а даже и по-късно. Плодът е кадърен да аргументи бъбречна непълнота на животното. Съветваме ви, в случай че имате някакви опасения, да се свържете неотложно с ветеринарен доктор.
3. Авокадо; Кучета за жилища – кои породи са най-подходящи?
Преди да си вземете куче вкъщи, е значимо да го обмислите доста добре. Това е съществено решение, изискващо да претеглите всички вероятни...
Прочети повече
Колкото и потребна да е тази храна за човек, тя не е подобаваща за кучета и котки. В авокадото се съдържа вещество, наречено персин. Именно то може да аргументи повръщане, както и диария и да докара до обезводняване на животното.
4. Алкохол;
Логично на животните не трябва да им се дава да употребяват алкохолни напитки. Напитките, в които има алкохол, могат да причинят повръщане, тъй като са доста по-токсични за домашните любимци, в сравнение с за хората.
5. Ядки от макадамия.
Ядките могат да понижат способността на животните да поддържат телесната си температура. В резултат на това кучетата могат да прегреят. Продължителността на признаците е от 12 до 48 часа.

Много внимавайте какви храни поднасяте на домашните си любимци, тъй като има и такива, които са способни да им навредят!
Най-сладките и най-желани породи декоративни кучета
Декоративните породи кучета са всички тези дребни, сладки и пухкави любимци, които всякога, щом зърнем на улицата, ни се желае да ги година..
Прочети повече
Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР